20 Eylül 2024 Cuma

ETHA GÜNDEM / 06 TEMMUZ 2018

-HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, tutuklu yargılandığı dava Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (09.30)
 
-HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, İl Eş Başkanları toplantısına başkanlık edecek. (10.00)
 
-KESK, Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz ve artan fiyatlara ilişkin genel merkez binasında basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)
 
-TTB, çocuk istismarı ve çocuk cinayetlerine ilişkin Merkez Konsey binasında basın açıklaması yapacak. (12.00)
 
-KESK Adana Şubeler Platformu, son dönemde artan çocuk istismarı ve cinayetine ilişkin Eğitim-Sen Adana Şube binasında basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)
 
-Birleşik Metal-İş Sendikası, Tuzla Serbest Bölge'de kurulu Çin sermayeli CSUN fabrikasında işten atılan işçiler, Çin'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde eylem yapacak. (11.30)
 
-DİSK/Emekli-Sen İstanbul Şubeleri, Emekliler Hafatası dolayısıyla Galatasaray Lisesi önünde "İnsanca bir yaşam istiyoruz” şiarıyla basın açıklaması yapacak. (14.00)
 
-7 Şubat tarihinde İstanbul'da yapılan HDK ve HDP'ye yönelik operasyonda tutuklanan ve 24 Haziran'da  tahliye olan HDP ve HDK'liler Silivri Hapishanesi'nde yaşadıklarını Taksim Hill Atel'de düzenleyecekleri basın toplantısıyla anlatacak. (13.00)
 
-Diyarbakır Barosu, katledilen başkanları Tahir Elçi dosyasında adalet talebiyle Diyarbakır Adliyesi önünde her cuma olduğu gibi oturma eylemine devam edecek. (13.30)
 
- İzmir Kadın Platformu, çocuk istismarları ve ölümlerine ilişkin Alsancak'ta bulunan ÖSYM bürosu önünde basın açıklaması düzenleyecek. (19.00)