4 Ekim 2024 Cuma

ETHA GÜNDEM / 03 ŞUBAT 2021

-ODTÜ Öğrencileri, "Aşağı bakmayacağız, baş eğmeyeceğiz, üniversitelerimizi savunacağız" şiarıyla Fizik Bölümü önünde eylem yapacak. (14.00)

-İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri ile İzmir Üniversite Dayanışması, gözaltı ve tutuklamalara karşı Alsancak’ta bulunan Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde açıklama yapacak. (17.00)

-Hopa Halkı, Hopa Parkı'nda Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle dayanışma eylemi yapacak. (14.00)

-HDP'nin İş ve Aş Buluşmaları kapsamında HDP İzmir İl Örgütünde basın toplantısı düzenlenecek. (11.00)

-HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul 47. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek duruşmaya SEGBİS ile katılacak. Duruşma öncesi Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapılacak. (10.30)

-KHK ile kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma amacıyla bir günlük yayın yönetmenliği yaptıkları için yargılandıkları davadan beraat eden TTB Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı, RSF Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve Yazar Ahmet Nesin, kararın istinaf mahkemesi tarafından bozulması üzerine İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak. (13.30)

-BES, Kamu Emekçilerinin Enflasyon Sepeti Araştırması anketinin sonuçlarını Tüm Bel-Sen Genel Merkezi’nde açıklayacak. (11.00)

-TÜİK, Ocak ayı enflasyon istatistiklerini açıklayacak. (10.00)