19 Eylül 2024 Perşembe

ETHA GÜNDEM/ 03 MAYIS 2018

DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ
-Bugün 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü.
 
-Özgür Gazeteciler İnisiyatifi ve Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla İHD Diyarbakır Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)
 
BİR ÇOCUK FİLM SETİNDE YANDI
-Oyuncular Sendikası, 1 Mayıs günü "Bir Hadis Bir Film" setinde bir çocuğun yanarak ağır yaralandığı ve bir figüran oyuncunun da hafif yaralandığı olaya ilişkin Şişli'deki sendika binasında basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)
 
HDP'Lİ TAŞDEMİR'İN BASIN TOPLANTISI
-HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, Genel Merkez binasında basın toplantısı düzenleyecek. (12.00)
 
ÜNİVERSİTELERİN BÖLÜNMESİNE KARŞI EYLEM
-İstanbul Üniversitesi Bileşenleri ve İstanbul Tabip Odası, üniversitelerin bölünmesine ilişkin yasa tasarısı ile ilgili İstanbul Üniversitesi Beyazıt Merkez bina ana kapı önünde basın açıklaması yapacak. (14.00)
 
BİRGÜL ÇOBAN DAVASI
-Birgül Çoban'ı katleden Ali Çeçen'in yargılandığı davanın ikinci duruşması İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.
 
EĞİTİMDE HAK İHLALLERİ RAPORU
-İHD İstanbul Şubesi Eğitim Hakları Komisyonu, 2018 yılının ilk üç ayına ait "Eğitimde Hak İhlalleri Marmara Bölgesi Raporu"nu düzenleyeceği basın toplantısı ile açıklayacak. (13.00) 
 
-Büro Emekçileri Sendikası (BES), genel merkez binasında vergi affı ve prim borçlarının yapılandırılmasına ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.
 
NİSAN AYI ENFLASYONU
-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı Enflasyon verilerini açıklayacak. (10.00)
 
-27 Nisan günü evlerine yapılan baskında gözaltına alınan ESP PM üyesi Ümmühan Özdemir, ESP Maltepe İlçe Başkanı Kerem Bükre, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Zeytinburnu yöneticisi Hasan Kılık, HDP Bağcılar İlçe yöneticisi Erkan Çelikcan ile Mustafa Kubilay Sever bugün savcılığa sevk edilmesi bekleniyor.
 
-Roboskili aileler, adalet arayışlarının 330'uncu haftasında kaybettikleri yakınlarının mezarı başında bir araya gelecek. (16.00)
 
MECLİS BASIN TOPLANTILARI
-Meclis'te HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, HDP Van Milletvekili Lezgin Botan basın toplantısı düzenleyecek. (11.00/12.00/13.30/14.00)
 
TUTSAK ETHA EMEKÇİLERİNDEN 3 MAYIS MESAJI
-3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü hapishanede karşılayan ETHA emekçileri, gönderdikleri mesajda, "Tutsaklık koşullarında dahi, dayatılan karanlığı aydınlatma görevini bir an olsun aksatmayı, bu yoldan bir adım geri düşmeyi düşünmedik, düşünmeyeceğiz" dedi.
 
SEDAT YILMAZ #ETHAİÇİN YAZDI: GÜZEL GÜNLERİN DÜŞÜNÜ BİRLİKTE KURDUĞUMUZ DOSTLARIMA…
-Gülen Cemaati'nin Kürt basınına operasyon çektiği 2011 yılında sabahın ilk telefonunu Semiha'dan aldım. Öyle üzgün, mağdur, iç çekmeli, kısık bir sesle 'ne yapacaksınız, ne edeceksiniz, ne düşünüyorsunuz' sözleriyle değil, gür ve cesaretle tane tane sıralıyordu: "Bilgisayarlarımız ve teknik ekibimiz hazır. Gazeteyi çıkarmak için tüm hazırlıkları yaptık. Arkadaşlarımız yapılması gereken her şeyi tamamladı. Sizden gelebilecek olan var mı?"
 
VELİ SAATÇİ YAZDI: SEÇİM BASKINI VE DARBECİLİK
-Seçim mücadelesini Saraya karşı burjuva alternatiflerin başarısına bağlayanlar halklarımızı derin bir yanılsamaya sürüklediklerinin farkında olamalılar.