4 Ekim 2024 Cuma

ETHA editörü Temel'in aralarında olduğu 23 sosyalistin davası ertelendi

Aralarında ETHA editörü İsminaz Temel ve ESP Eş Genel başkanı Özlem Gümüştaş'ın olduğu 23 sosyalistin yargılandığı davada itirafçı Ender Yalçın dinlendi. duruşma 25 Mayıs'a ertelendi.

Etkin Haber Ajansı (ETHA) editörü İsminaz Temel ile ETHA eski muhabiri Havva Cuştan ile Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) avukatları Sezin Uçar ve Gülhan Kaya'nın da aralarında bulunduğu 23 sosyalistin "örgüt üyesi olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Duruşmaya avukatlar katıldı. Sanıklardan İlhan Aslan aleyhine tanıklık yapan itirafçı Ender Yalçın'ın dinlendiği duruşmada müdafiilerin tanığa yönelik sorularının tam olarak SEGBİS'e geçirilmemesi üzerine mahkeme başkanı ile avukatlar arasında tartışma yaşandı. Avukatlar soru sorma haklarını hatırlatarak sorguya devam etti.

İsminaz Temel'in avukatı Ömer Çakırgöz, müvekkili hakkındaki yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti. Diğer sanık avukatları da adli kontrol tedbirlerinin kaldırılması yönündeki taleplerini tekrarladı.

Adli kontrol tedbirlerinin devamına, İlhan Aslan hakkında birleştirilmek üzere dosyaya gönderilen iddianameyle ilgili Aslan'ın ifadesinin alınması için 24 Şubat'ta ara celse açılmasına ve firari sanıklar hakkındaki yakalama kararının infazının beklenmesine karar veren mahkeme, duruşmayı 25 Mayıs'a erteledi.