22 Eylül 2024 Pazar

ETF işçilerinden Çırağan'da eylem

İstanbul Hazır Giyim Konferansı'nın düzenlendiği Çırağan Sarayı önünde eylem düzenleyen ETF işçileri, giyim sektörünün patronlarına seslenerek hakları için mücadeleye devam edeceklerini haykırdı. İşçiler, tüm engellemelere rağmen uzun süre direndi, sonrasında ise özel güvenlik ve polis işbirliğiyle gözaltına alındı. Gazeteci Soydan ve işçiler ifade işlemleri sonrası serbest bırakıldı.

Emeklerinin karşılığı için 76 gündür direnen ETF işçileri, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) tarafından Çırağan Palace Kempiski'de düzenlenen 15'inci İstanbul Hazır Giyim Konferansı öncesi eylem düzenledi. İşçiler, "Sanem Dikmen işçiye borcunu öde" pankartı ve "İşçileri oyalama, ekmeğimizle oynama", "Sizin olanda gözümüz yok, biz bizim olanı istiyoruz" dövizleriyle Çırağan'ın giriş kapısına yürüdü.

"TGSD biz geldik, duy sesimizi", "Zafer direnen emekçinin olacak", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Sanem Dikmen hakkımızı ver" sloganlarıyla sesini duyuran işçilere güvenlik görevlileri saldırdı. İşçileri darp eden güvenlik görevlileri, basın emekçilerinin de görüntü almasını engellemeye çalıştı. 

"Burası özel mülk, insanları rahatsız ediyorsunuz, gidin" diyerek işçileri tehdit eden güvenlik görevlileri, polis çağırdı. Polisler, işçileri ve eylemi takip için alanda bulunan Yeni Demokrasi muhabiri Mert Soydan'ı darp ederek gözaltına aldı.

Gözaltındaki gazeteci Soydan ve ETF işçileri saatler sonra ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.