22 Eylül 2024 Pazar

ETF işçileri polis ve patronun saldırılarına ilk günkü kararlılıkla direniyor 

Polis, bugün bir kez daha fabrikadan malları kaçırması için ETF patronuna korumalık yaptı. İşçilerin getirilen kamyonun önünde barikat oluşturmasının ardından yaşanan saldırıda aralarında sendikacıların da bulunduğu çok sayıda işçi işkenceyle gözaltına alındı. İşçiler gözaltındayken zabıta direniş çadırını söktü. Çadırlarını yine kuracaklarını söyleyen işçiler, "Hakkımızı alana kadar hiçbir yere gitmiyoruz, buradayız" diyerek dayanışma çağrısında bulundu.

ETF işçilerinin direnişi 57. gününde. Fabrika kapatılarak hakları ödenmediği için ETF fabrikası önünde direniş başlatan işçiler, bir kez daha patron-polis işbirliği sonucu saldırıya uğradı.

İşçilerin haklarını vermediği gibi fabrikadaki malları kaçıran ETF patronu Sanem Dikmen'in talimatıyla işçiler ve sendikacılar bir kez daha gözaltına alındı.

İŞÇİLER KAMYONLARI ENGELLEDİ
Fabrikaya kamyon getirerek malları kaçırmaya çalışan ETF patronu Dikmen'e polis korumalık yaptı. Kamyonun önüne barikat kuran işçiler ve işçilerin üyesi olduğu Deriteks yöneticilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 30 kişi plastik kelepçe takılarak gözaltına alındı.

ZABITA DİRENİŞ ÇADIRLARINI YIKTI
Gözaltına alınan işçiler serbest bırakıldıktan sonra yaşananları anlattı. Sabah saatlerinde 3 kamyonun geldiğini, iki kamyonun içeri girdiğini, üçüncü kamyonun girişini engellediklerini söyleyen işçiler, çevik kuvvet polislerinin kendilerini yere yatırıp ters kelepçeyle gözaltına aldığını söyledi. İfade işleminin ardından serbest bırakılan işçiler bu arada zabıtanın gelerek direniş çadırını yıktığını anlattı.

İşçiler, çadırlar sökülürken, "Baskılara boyut eğmeyeceğiz" sloganını attı.

'HAKKIMIZI ALMADAN GİTMEYECEĞİZ'
Direnişçi işçilerden Selime Günaydın, yere yatırılarak işkence yapılarak ters kelepçeyle gözaltına alındıklarını söyledi. Günaydın, "İstediklerini yapsınlar. Biz buradayız gitmiyoruz. Bugün direnişimizin 57. günü, bizim için daha birinci gün. Sonuna kadar buradayız. Hakkımızı almadan buradan gitmeyeceğiz" diye konuştu.

'SINIF DOSTLARI VE SENDİKALARA DESTEK ÇAĞRISI
Direnişçi ETF işçileri, "Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, hakkımızı alana kadar bir yere gitmiyoruz. Haklarımızı alana kadar buradayız. Onlar çadırımızı alabilirler ama biz yine kurarız çadırımızı. Aynı kararlılıkla kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bütün sınıf dostlarını, sendikaları desteğe çağırıyoruz" dedi.