22 Eylül 2024 Pazar

ETF işçileri imza atmaya zorlanıyor: Cüzi miktarda ücret 4 ay sonra 12 taksitle ödenecek

ETF işçilerinin direnişini kıramayan patron Sanem Dikmen, arabulucuyla tehdit ediyor. Patronun arabulucusu işçilere düşük miktarda önerilen ücreti kabul etmedikleri takdirde hiçbir şekilde ödeme alamayacakları tehdidinde bulunuyor. Kimi işçiler baskıyla imza atıyor. Ancak söz konusu ücret 3-4 sonra başlamak üzere 12 taksitle ödenecek. 

İstanbul Tuzla'daki ETF Tekstil'de patron Sanem Dikmen tarafından hakları gasp edilerek işten çıkarılan işçilerin direnişi 26. gününde. Patron Sanem Dikmen polis saldırısıyla geri adım attıramadığı direnişçileri şimdi de "benim ödediğimi kabul etmezseniz para bulamazsınız" diye tehdit ediyor. 

Fabrika önüne yığılan polisler işçilere saldırmış, fabrikadan mallar polis eşliğinde kaçırılmıştı. Makinaların hala bulunduğu fabrika önünde işçilerin direnişi gece-gündüz sürüyor.

Patron Sanem Dikmen polis saldırılarıyla işçilere geri adım attıramayınca arabulucu yolladı. İşçilerle tek tek görüşen arabulucu çok az miktarda ücret dayatıyor ve "bunu kabul etmezseniz sonra bu parayı da bulamazsınız" tehdidinde bulunuyor. 

İşçilere baskıyla imza attırılırken, söz konusu miktar ise üç-dört ay sonra başlamak üzere 12 ay taksitle ödenecek.