22 Eylül 2024 Pazar

ETF işçileri çadır direnişini kazanımla sonuçlandırdı

79 gündür gasp edilen hakları için direnen ETF işçileri, patron Sanem Dikmen'in mallarına tedbir kararı konulması üzerine çadır direnişini kazanımla sonlandırdı. Hukuki mücadelenin süreceğini vurgulayan işçiler, kendileriyle sınıf dayanışması gösteren herkese teşekkür etti.

ETF işçileri, hak gasplarına karşı Tuzla'da bulunan ETF Tekstil fabrikası önünde başlattıkları direnişi 79'uncu gününde kazanımla sonlandırdı. Deriteks Sendikası'nın öncülüğünde sürdürülen direnişin fabrika önündeki son gününde işçilere Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, Birleşik İşçi Hareketi (BİH), Devrimci Demokrat Sınıf Birliği (DDSB), Emek Partisi (EMEP) ve çok sayıda siyasi parti, demokratik kitle örgütü temsilcisi destek verdi.

Eylemde konuşan işçiler ve sendika temsilcileri, direnişi göğüsleyen işçiler ve dayanışma gösteren herkese teşekkür ederek, direnişin bitmediğini, sadece şekil değiştirdiğini vurguladı. 

ARSLAN: ETF İŞÇİSİ İŞÇİ SINIFINA ÖRNEK OLDU
Deriteks Örgütlenme Uzmanı Veysel Arslan, ETF işçilerinin bu süreçte emeğinin peşinde yağmur, çamur, sıcak demeden 7/24 nöbet tuttuğunu ve mücadele ettiğini, işçilerin haklarını gasp edip lüks işinde yaşayan patron Sanem Dikmen ve tüm işbirlikçilerini tek tek teşhir ettiğini vurguladı. Arslan, "ETF işçisi, aman demedi, gık demedi hakları için mücadele etti. Bunu da işçi sınıfına örnek olarak gösterdi. Hak almanın yolunun nereden geçtiğini, sınıf dayanışmasının nasıl olduğunu, bu mücadele seyrinde sözü en son söyleyecek olanın işçiler olduğunu söyledi" ifadelerini kullandı.

SAYGILI: İŞÇİLER SADECE PATRONA DEĞİL SİYASAL İKTİDARA KARŞI DİRENMİŞTİR
Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, ETF işçilerinin Deriteks sendikası öncülüğünde aylardır direndiğine dikkat çekerek, "Sadece kendisi için değil, aynı zamanda işçi sınıfı için direniyor. Nerede bir direniş varsa bu direniş, işçi sınıfının direnişidir" dedi. İşçi sınıfının kurtuluşunun birleşik mücadeleden geçtiğini kaydeden Saygılı, "Tekstil işçisi arkadaşlarımız sadece tekstil patronuna karşı değil, tekstil patronunu canı gönülden destekleyen, kolluk kuvvetleriyle destekleyen siyasal iktidara karşı da direnmiştir. Yolunuz açık olsun, mücadelenizde sonuna kadar yanınızdayız" dedi.

TOPAL: ETF İŞÇİSİ KAZANMIŞTIR
Birleşik İşçi Hareketi (BİH) adına söz alan Serpil Topal, Türkiye'de hak gasplarına karşı bir direniş, bir mücadele başlatmak isteyen tekstil işçilerinin bundan sonra ETF direniş sürecini okuyup anlayarak yola çıkmaları gerektiğini söyledi. "ETF işçisi bence kazanmıştır. Yarın bu kazanımını gittiği her sektöre, her alana canı gönülden taşıyacaktır" diyen Topal, ETF işçilerinin sınıf mücadelesinin birer neferi olarak yollarına devam edeceklerini vurguladı.

YANILMAZ: PATRONUN TÜM MALLARINA HACİZ KONULDU
Son olarak sözü alan Deriteks Sendikası Genel Sekreteri Ayhan Yanılmaz, ETF işçilerine sahip çıkan herkese ve 79 gündür emekleri için direnen başta kadınlar olmak üzere tüm ETF işçilerine teşekkür ederek sözlerine başladı. Sanem Dikmen'in tüm mallarına ihtiyadi tedbirle haciz kararı konulduğunu ve bu nedenle fabrika önündeki çadır direnişini sonlandırdıklarını aktaran Yanılmaz, "Bugün itibariyle çadırımız kaldırılıyor ama mücadelemiz devam edecek. ETF işçileri, Türkiye işçi sınıfına yön vermiştir. Bizim gibi hareket edenlerle işçiler kazanacaktır" dedi.

Yanılmaz, hukuki mücadeleyi sürdüreceklerinin de altını çizdi. İşçiler, halaylarla çadır direnişini sonlandırdı.

Eylem boyunca, "Yaşasın sınıf dayanışması", "Birlik, mücadele, zafer", "Susma haykır, hırsızlara başkaldır", "Birleşe birleşe kazanacağız", "İşçilerin birliği, sermayeyi yenecek", "Yaşasın kadın dayanışması", "Yaşasın onurlu mücadelemiz" sloganları atıldı.