4 Ekim 2024 Cuma

ESP'li Sedat Polat gözaltına alındı

Bir itirafçının yalan beyanları sonucu 10 Eylül 2021 tarihinde ESP ve SGDF'ye yönelik Ankara merkezli yapılan operasyonda hakkında gözaltı kararı bulunan Sedat Polat gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerine yönelik 10 Eylül günü gerçekleştirilen gözaltı saldırısında hakkında gözaltı kararı bulunan Sedat Polat bu sabah İstanbul'da gözaltına alındı.

Polat'ın iki hafta önce çalıştığı işyerinde gözaltına alındığı, Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine serbest bırakıldığı öğrenildi. Karantina süresi dolan Polat, bu sabah saatlerinde Sarıgazi'de gözaltına alındı. Polat'ın Yenidoğan Polis Karakolu'nda tutulduğu öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bir itirafçının yalan beyanlarına dayanarak 20 sosyalist hakkında gözaltı kararı vermişti. 10 Eylül sabahı Ankara'nın yanı sıra İstanbul, Antalya, Antep ve Aydın'dan gözaltına alınan 18 sosyalist Ankara'ya götürülmüş, savcılık ve hakimlik sorgularının ardından serbest bırakılmıştı.