19 Eylül 2024 Perşembe

ESP ve SGDF'den Süperpak işçilerine dayanışma ziyareti

Torbalı'da Süperpak Ambalaj işçilerinin grevi 24. gününde dayanışma ile büyüyor. ESP ve SGDF işçilere dayanışma ziyaretinde bulundu.
İzmir'in Torbalı ilçesine bağlı Ayrıncılar Mahallesi'nde bulunan MM Group şirketine ait Süperpak Ambalaj Fabrikasında çalışan işçiler, toplu iş sözleşmesinde sıfır zamma karşı başlattıkları grev 24. gününde dayanışmayla devam ediyor. Grevdeki işçileri bugün Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri ziyaret etti.
 
"Süperpak işçileri yalnız değildir" pankartı açan ESP ve SGDF'liler adına konuşan Beritan Altun "Sermayedarlar ve patronlar milyonlar kazanmalarına rağmen işçilerin lokmalarına göz dikiyorlar. Patronları ve sermayedarları dünden ve tarihten iyi tanıyoruz ve biliyoruz ki direncimiz ve birliğimizle mutlaka kazanacağız, fabrikaları patronların başına yıkacağız" dedi. Altun, "Bizler ESP ve SGDF olarak verdiğiniz bu haklı mücadelenin yanındayız talepleriniz bizim taleplerimizdir" diye belirtti.
 
Direnişçi işçiler ise grevle başlayan direnişlerinde yaşamayı tekrar öğrendiklerini ifade ettiler. Gelen tüm desteklerin kendilerini mutlu ettiğini kaydeden işçiler, sınıf bilincinin olduğu yerde mücadelenin bitmeyeceğini, bu şekilde kazanacaklarını söyledi. İşçiler, "Bizi direnişimizden vazgeçiremeyecekler bizler kazanacağız" diye vurguladı.