20 Eylül 2024 Cuma

ESP ve SGDF'den Levi's'ı boykot çağrısı

ESP ve SGDF, Urfa'da direnişi sürdüren Özak Tekstil işçileriyle dayanışmak için Levi's önünde eylem yaparak, herkesi Özak Tekstil'in üretim sağladığı firmaları boykota çağırdı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Urfa'da günlerdir BİRTEK-SEN direnişi sürdüren Özak Tekstil işçileriyle dayanışmak için Bahariye'de bulunan Levi's önünde eylem düzenledi.

"Gençlik direnen işçilerin yanında", "Özak Tekstil işçisi yalnız değildir", "Özak Tekstil işçisi direnerek kazanacak" dövizleri taşıyan sosyalistler, Özak Tekstil işçilerinin 10 gündür tüm saldırılara rağmen direnişi sürdürdüklerini vurguladı.

AKP iktidarının Özak patronlarını korumak için her türlü hukuksuzluğa başvurduğunu vurgulayan sosyalistler, şöyle devam etti: "Bugün bir kez daha işçiler jandarma saldırısına uğrayarak işkenceyle gözaltına alındılar. Bu hukuksuzluklardan yalnızca Özak patronu değil, üretim sağladığı markalar da sorumludur. Herkesi Özak'ın üretim sağladığı Levi's'ı teşhir etmeye ve boykot etmeye çağırıyoruz. Özak Tekstil işçileri yalnız değildir."

Eylemde "İşçilerin birliği sermayeyi yıkacak", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz" ve "Özak Tekstil işçisi yalnız değildir" sloganları atıldı.