2 Ekim 2024 Çarşamba

ESP PM üyesi Taşkıran: Partimiz her seferinde komploları boşa çıkardı

Aralarında HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu ve ESP MYK Üyesi Çiçek Otlu'nun da olduğu 17 sosyalistin tutuklanması İzmir'de protesto edildi. ESP PM Üyesi Taşkıran, partilerine yönelik komplonun ilk olmadığını söyledi. Komploları her seferinde boşa çıkardıklarını belirten Taşkıran, bundan sonra da birleşik mücadele ile saldırılara yanıt vereceklerini ifade etti.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İzmir Meclisi ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İzmir İl Örgütü, aralarında HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu ve ESP MYK Üyesi Çiçek Otlu'nun da olduğu 17 sosyalistin tutuklanmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

"Baskılar bizi yıldıramaz, tutuklananlar serbest bırakılsın" şiarıyla HDP İzmir İl binasında düzenlenen basın toplantısına, HDP İzmir İl Eşbaşkanı Besriye Tekgür, ESP PM Üyesi Gülcan Taşkıran, TÖP, HDK ve HDP üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Taşkıran, AKP-MHP faşist bloğuğunun ESP ve HDK'ye dönük saldırganlığının 7 Eylül'de 17 sosyalistin tutuklanmasıyla yeni bir evreye dönüştüğünü söyledi. İzmir'de ESP'lilerin evlerinin, evde kimse olmadığı sırada basıldığını ve evdeki bilgisayarlara el konulduğunu belirten Taşkıran, aynı şekilde ESP il binasının da hukuksuzca basıldığını söyledi.

TAŞKIRAN: BUGÜNE KADAR BU KOMPLOLARI HEP BOŞA ÇIKARDIK
Taşkıran, hukuki hiçbir gerekçesi olmayan operasyonu "faşist diktatörlük terörü" olarak yorumladı ve ekledi: "Partimiz geçmişten bugüne kadar çeşitli saldırılarla karşı karşıya kaldı. Ama biz bu komploları her seferinde boşa çıkardık. Bugün de yaşanan saldırılara karşı gerek İzmir'de gerek de mücadelenin her alanında saldırıları boşa çıkarmaya devam edeceğiz."

Dayanışmanın ve birleşik mücadelenin önemine dikkat çeken Taşkıran, "Saldırılara birleşik mücadele cephesiyle yanıt verdik bundan sonra da birlikte mücadeleye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

TEKGÜR: GİDİCİ OLDUKLARINDAN BASKILARLA SUSTURMAYA ÇALIŞIYORLAR
HDP İzmir İl Eşbaşkanı Besriye Tekgür de bu operasyonların mücadele edenleri engellemek amaçlı olduğunun altını çizdi. Bu politikaların sadece HDP'ye, sosyalistlere, devrimcileri yani iktidara karşı olan tüm muhaliflere yönelik olduğunu belirten Tekgür, "Yine kazanan biz olacağız. Kendileri gitmek üzere olduklarından baskılarla bizi susturmaya çalışıyorlar. Susmayacağız" dedi.