2 Ekim 2024 Çarşamba

ESP Maltepe İlçe örgütü sokak etkinliğiyle açıldı

ESP İstanbul Maltepe'de İlçe binasının açılışını yaptı. Gülsuyu Mahallesi'ndeki açılış, sokakta yapıldı. Açılışta konuşan HDP milletvekili Gülüm ve ESP Eş Genel Başkanı Gümüştaş, örgütlenmenin, işçi ve emekçiler, kadınlar, gençler, ezilen halklarla buluşmanın önemine işaret etti.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul Maltepe'de İlçe binasının açılışını yaptı. Gülsuyu Mahallesi'nde sokakta yapılan açılışa, Halkların Demokratik Partisi Milletvekili Züleyha Gülüm ve ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş da katıldı.

"İşçi baharıyla 1 Mayıs'a yürüyoruz" yazılı pankartın asıldığı ve parti binası önünde sokakta yapılan açılış etkinliği, yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle Rojava'da ölümsüzleşen Welat Yıldız şahsında saygı duruşuyla başladı.

GÜLÜM: ÖRGÜTLÜLÜĞÜ GÜÇLENDİRELİM
HDP Milletvekili Züleyha Gülüm konuşmasında, işçi ve emekçiler, kadınlar ve Kürt halkının direnişlerine işaret etti, özgürlük, eşitlik, adalet, barış mücadelesinin olanaklarına işaret etti. AKP-MHP iktidarının halkın öfkesini baskı, zulümle durduramadığı bir dönem içinde bulunduğumuzu söyleyen Gülüm, "Önemli olan bu dönemde örgütlülüğü güçlendirebilmek. Biz örgütlenebildiğimiz, büyüyebildiğimiz oranda, yeni yaşamı kurmamızın önünde hiçbir engel yok. Böyle bir dönemde ESP'nin ilçe örgütünün açılıyor olması, çok kıymetli. Birlikte kazanacağız, birlikte bu sistemi değiştireceğiz, hep birlikte yeni yaşamı kuracağız" diye konuştu.

GÜMÜŞTAŞ: WELAT YILDIZ'I PARTİMİZİN EYLEMİNDE YAŞATACAĞIZ
ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle Rojava'da ölümsüzleşen Welat Yıldız'ı anarak konuşmasına başladı. Yıldız'ın geçmiş dönemde ESP Diyarbakır İl yöneticiliği ve Kürdistan Meclisi emekçiliği yaptığını hatırlatan Gümüştaş, "Kürdistan devrimine, Kürdistan topraklarının özgürlüğüne inanmış genç bir devrimcidir. Hepimiz onun mücadelesini partimizin mücadelesinde, eyleminde yaşatacağız" dedi.

SURUÇ ŞEHİTLERİ, ERDAL BALCI ANILDI
Partilerinin Gülsuyu'nda geçmiş dönemde çok çalıştığını, mahalle emekçilerini çetelerden korumak için mücadele ettiğini hatırlatan Gümüştaş, "Cebrail Günebakan, Duygu Tuna, Büşra Mete Suruç'ta yitirdiklerimiz o adımların emekçileriydi. Tarih sahnesine en güçlü girdiğimiz anda Erdal Balcı yoldaşla Maltepe köprüsünde 'biz varız, buradayız'ı muştuladığımız yer yine burasıydı. Bütün bu mirası, gücü toplayarak bugün bir kez daha parti binamızın açılışında bir araya geldik. Bu bizim için duvar arasında bir mekan, resmi bir prosedür değil. Öncelikle ölümsüzlerimize, bu mahallelerden geçerek şu anda zindanda yılları devirerek mücadeleyi sürdürenlere sözümüzdür, boyun borcumuzun adımlarıdır. Aynı zamanda mücadeleyi büyütmenin, geliştirmenin, emekçilerle buluşturmanın, devrimci mücadelenin hak ettiği varlığı buralarda yaratmanın zeminidir. O yüzden bütün bilincimizle, gücümüzle burada çalışacağız" diye konuştu.

AKP-MHP faşist iktidarının partilerine yönelik yok etme amaçlı katliam, gözaltı-tutuklama, soruşturma, KHK saldırıları gerçekleştirdiğini kaydeden Gümüştaş, faşizmin bu saldırılarında başarılı olamadığını vurguladı. Gümüştaş, "Mücadelemiz, iddiamız, irademiz, tutsaklarımız, ölümsüzlerimiz, dışarıda mücadeleyi omuzlayan kurumlarımız, bütün devrimci kanallarımız bu planın boşa çıkarıldığını ilan etmiş durumda" dedi.

'ÖRGÜTLENME ÇAĞRILARIMIZI BÜYÜTEREK BAŞARACAĞIZ'
İkinci kritik sınavın başladığına işaret eden Gümüştaş şunları söyledi: "Bu kölelik düzeninden, AKP faşist rejiminden kurtulmak, başka bir gelecek isteyen işçi ve emekçilerle mücadeleyi buluşturmak, yani örgütlenmek. İşte bu ikinci kritik sınavı başarmak için buradayız. Çok çalışarak, bu sokakları adımlarımızla, çağrılarımızla doldurarak başaracağız. Örgütlenme çağrılarımızı büyüterek ve birleşerek başaracağız."

"ESP umuttur, umut dimdik ayakta", "Faşizme karşı omuz omuza" ve "Yaşasın devrimci dayanışma", "Parti, atılım, zafer" sloganlarının atıldığı etkinlik, Grup Vardiya'nın ezgileri eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.