20 Eylül 2024 Cuma

ESP LGBTİ+ Onur Haftası ile ilgili açıklama yaptı

LGBTİ+ Onur Haftası ile ilgili yazılı açıklama yapan ESP "LGBTİ+'ler vardır, var olmak onurdur" dedi.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) LGBTİ+ Onur Haftası ile ilgili yazılı açıklama yaptı. ESP, "Kapitalizm çürüyüp faşizme dönüştükçe, egemenler ayakta kalmak için tekçiliğe başvuruyor. Heteroseksüel, erkek, Sünni, Türk vb. kesimler 'makbul', diğerleri 'sapkın' ve 'terörist' ilan ediliyor, buna direnenler gerici iç savaşlar ile eziliyor" diyerek iktidarın tekçi politikaları için toplumsal rıza oluşturmaya çalıştığını belirtti.
 
"LGBTİ+ Onur Haftası yaklaşırken birbirimize daha çok hatırlatmamız gereken şey, LGBTİ+'lerin bu gerici iç savaşlar düzeninde en çok ezilen toplumsal kesimlerden biri olduğu gerçeğidir" diyen ESP, faşizme karşı olmanın homofobi, transfobi, ırkçılık, şovenizm, mezhepçilik ile de mücadele etmeyi gerektiğini belirtti.
 
Marks'ın "İnsanın özü, onun toplumsal ilişkilerinin bir bileşimidir" sözünü hatırlatan ESP, "Dolayısıyla özü 'sapkın' olanlar, cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimini özgürce yaşamak isteyenler değil, toplumsal ilişkileri homofobi ve transfobi ile baskılamaya çalışanlardır" dedi.
 
ESP'nin açıklaması şöyle devam etti: "26. LGBTİ+ Onur Haftası'na girerken tüm lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks'lerin varoluşlarını özgürce kutlamalarına destek vermek ve bu kutlamalara katılmak devrimci, demokrat ve yurtseverler olarak hepimiz için de bir 'Onur' olacaktır."