19 Eylül 2024 Perşembe

ESP Kürdistan: Gün Efrîn ile dayanışmayı büyütme günüdür

TSK ve ÖSO çetelerinin Efrîn'i işgal saldırısının 52. gününde açıklama yayınlayan ESP Kürdistan, "Gün dayanışma, inanç ve dirençle Newroz'a güçlü hazırlanma Efrîn'deki direniş ateşini Newroz ateşi ile birleştirmek için öne atılma günüdür" dedi.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Kürdistan, TSK ve ÖSO çetelerinin Efrîn'i işgal saldırısının 52. gününde açıklama yayınladı.
 
ESP Kürdistan, "Sömürgeci saldırıda bugüne kadar yüzlerce insan katledildi binlercesi yaralandı. Onlarca çocuğun cansız bedeni özgür basına ve uluslararası medyaya yansıdı. Onlarca köy yakıldı, talan edildi. Binlerce yıllık tarihi eser parçalandı. Doğa tahrip edildi. Efrîn'de yalnızca savaş suçu değil aynı zamanda insanlık suçu da işleniyor" dedi.
 
AKP-MHP İKTİFAKI KENDİ GELECEĞİNİ EFRÎN'İ İŞGAL SALDIRISINDA GÖRÜYOR'
 
AKP/Saray diktatörlüğünün Türkiye ve Kuzey Kürdistanı'nda OHAL eliyle arttırdığı zulmü, sömürüyü ve adaletsizliği perdelemek, 'Milli Cephe' yalanları ile kader ortağı faşist MHP ile şovenizmi yükseltmek, başkanlık seçimi için savaş politikaları ile oy devşirmek için topyekün bir ölüm kalım savaşı sürdürdüğü kaydedilen açıklamlada, "Kendi geleceğini Efrîn'deki işgal saldırısında görüyor" diye belirtti.
 
İşgal saldırısının tek sorumlusunun Kürtlerin her kazanımına düşmanlık yapan ve yok etmeye çalışan AKP ve Saray faşizmi olmadığını aynı zamanda Rusya, ABD ve Almanya gibi emperyalistler ve İran ve Suriye gibi gerici bölge devletleri de Efrîn'de işlenen suçların ortağı olduğunu vurgulayan ESP Kürdistan, "Kimi doğrudan destek vererek ve hava sahasını ölüm makinelerine açarak, kimi silah yardımı yaparak, kimi de seyirci kalarak ve iki yüzlü, manipülatif açıklama lar yaparak 21. yüzyılın en büyük işgal saldırısına ve sivil katliamlarına ortak olmaktadır" diye kaydetti.
 
EFRÎN'DE HALKLARIN BİRLİKTE YAŞAMINA SALDIRILIYOR
 
Efrîn'de Kürt, Arap, Çerkes, Türkmen ve Süryani halklarının birlikte yaşama ve kolektif yönetme iradesine saldırıldığının altını çizen ESP Kürdistan, "Düşmanlıkları Sünni, Alevi, Nusayri, Hristiyan inancından ezilenlerin kardeşçe ve inanca saygı temelinde aynı toprakları paylaşma iradesinedir. Ataerkil gericiliğin boy verdiği topraklarda yaşamın ve kavganın her alanında yeşeren kadın devrimidir boğmak istedikleri. Sömürüye ve köleliği karşı emeğin iktidarı ve yaratılmak istenen komün ekonomisidir saldırdıkları" dedi.
 
ESP Kürdistan açıklamanın devamında şu ifadeleri kullandı:
"2 aydır Efrîn direnişi kırılamadı. NATO'nun 2. büyük ordusu, teknik üstünlük devrimci enternasyonalist cepheyi kıramadı. Kent merkezinin aralıksız bombalanmasına rağmen yüzbinlerce Efrînli topraklarından kopartılamadı. Tehditlere ve ölüm riskine karşın Rojava kentlerindeki ve dört parçadakih alklarımızın Efrîn ile dayanışması engellenemedi. Emperyalist devletlerin ve kurumların manipülatif açıklamaları Avrupa'da yüzbinlerce Efrîn dostunun meydanları doldurmasını engelleyemedi.
 
BUGÜN EFRÎN İLE DAYANIŞMAYI BÜYÜTME GÜNÜDÜR
 
"Bugün Efrîn ile dayanışmayı büyütme günüdür. Tutuklama saldırısına ve faşist ablukaya inat Bakûr ve Türkiye sokaklarından Efrîn direnişine daha güçlü ses verme günüdür. Efrîn'de  katledilen insanlığı ve tüm Ortadoğu için direnen Efrînlilerin çığlığını her yöntemle milyonlara ulaştırma günüdür. Efrîn'deki ve Bakûr Kürdistanı'ndaki ablukayı kırmak için güçleri mizi birleştirme günüdür. Gün dayanışma, inanç ve dirençle Newroz'a güçlü hazırlanma Efrîn'deki direniş ateşini Newroz ateşi ile birleştirmek için öne atılma günüdür!"