19 Eylül 2024 Perşembe

ESP Kürdistan: Efrin'de yeni Halepçelere izin vermeyelim

ESP Kürdistan, Halepçe katliamını lanetleyerek, "Halepçe'de yaşananların tekrarlanmaması, bölge gericiliği ve emperyalizmin yenilmesi için birlik olma zamanı" dedi.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi Kürdistan, 30. yıl dönümünde olan Halepçe katliamını lanetledi.
 
ESP Kürdistan, "Efrin'de yeni Halepçelere izin vermeyelim" başlıklı yazılı açıklamasında, bundan 30 yıl önce faşist sömürgeci Saddam diktatörlüğünün Halepçe katliamıyla 5 binden fazla Kürt'ü katlettiğini hatırlattı. 
 
Halkın üzerine yağdırılan "hardal gazlı" bombaların patentinin ABD, Fransa ve Almanya'ya ait olduğunu, bunun da emperyalist güçlerin katliamdaki parmağına işaret ettiğini kaydeden ESP, "Halepçe'de ve dört parça Kürdistan'da katliamlardan geçirilen halkımız yılmamış; mücadeleye ve topraklarına her daim dört elle sarılmıştır. Bugün de Halepçe'de halkımıza yaşattıklarının bir benzerini Efrîn'de tekrar halkımıza yaşatmak istiyorlar. Politik dinci, faşist AKP iktidarı, halkımızın kazanımlarını yok etmek için Efrîn'e tüm gücüyle saldırmakta" dedi. 
 
Kürt halkının tarihte olduğu gibi bugün de soykırım tehdidiyle yüz yüze olduğunu belirten ESP Kürdistan, "Halepçe'de yaşananların tekrarlanmaması, bölge gericiliği ve emperyalizmin yenilmesi için birlik olma zamanı. Bakûr Kürdistanı'nda tarihsel rolümüzü oynamak için harekete geçme zamanı. Dünya halkları Efrîn için seferber olarak, her yerde harekete geçerek sözünü söylemeli halkların kardeşliği bayrağını yükseltmelidir" dedi.