19 Eylül 2024 Perşembe

ESP Kürdistan: 1 Mayıs alanlarını doldurmaya davet ediyoruz

ESP Kürdistan, "Tüm işçileri, kadınları ve ezilen halkları işçi sınıfı ideolojisi 'Bilimsel Sosyalizm'in bayrağı altında mücadele etmeye, 1 Mayıs alanlarını doldurmaya davet ediyoruz" dedi.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Kürdistan, işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs'a ilişkin açıklama yaptı.
 
Bu yılki 1 Mayıs'ın her sene olduğunkinden çok daha zorlu ve kavga dolu bir süreçte kutlandığını kaydeden ESP Kürdistan, "Emperyalist küreselleşme 2008 yılından beri girdiği varoluşsal krizin içinde debelenirken faturasını dünya ezilen halklarına çıkartmaktadır. Emperyalistler dünyayı 3. Paylaşım Savaşı'na sürüklerken bunun en ağır faturası başta ülkemiz Kürdistan olmak üzere tüm Ortadoğu halklarına çıkartılmaktadır" dedi.
 
Faşist AKP/Saray rejiminin, OHAL marifetiyle Türkiye'de toplantı ve yürüyüşlere saldırdığını, işçilerin grev yoluyla hak arama mücadelesini engellediğini ifade edilen açıklamada, "Kürdistan'da sıkıyönetim uygulamalarıyla halkımızın özgürlük ve eşitlik kavgasını bastırmaya çalışmaktadır. Biliyorlar ki bu iki mücadelenin buluştuğu 'an' sömürgeci faşizmin öldüğü an'dır. Bunun içindir ki İstanbul'da 1 Mayıs bildirisi dağıtan yoldaşlarımız işkenceyle gözaltına alınıp tutuklandılar. Gerekçe ne gösterilirse gösterilsin; biz biliyoruz ki esas gerekçe ve korkuları bildirinin altında yazan 'Türkiye işçi sınıfı ve Kürt halkı omuz omuza' sloganıdır" diye belirtti.
 
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Biz ESP Kürdistan olarak; ulusal mücadelemizle birlikte, kadın özgürlük ve LGBTİ mücadelesinin, doğanın ve çevrenin korunması mücadelesinin dünyayı daha yaşanılır bir yer kılacak olan sosyalizmle başarıya ulaşacağına inanıyor; tüm işçileri, kadınları ve ezilen halkları işçi sınıfı ideolojisi 'Bilimsel Sosyalizm'in bayrağı altında mücadele etmeye, 1 Mayıs alanlarını doldurmaya davet ediyoruz."