6 Ekim 2024 Pazar

ESP: Kobanê'yi savunduk, savunacağız

HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın da aralarında olduğu 28'i tutuklu 108 kişinin yargılandığı Kobanê davasına ilişkin açıklama yapan ESP, "Kobanê'yi savunduk, savunacağız" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile MYK üyeleri başta olmak üzere 28'i tutuklu 108 kişi hakkında açılan davasının yarın görülecek duruşmasına ilişkin "Kobanê'yi savunduk, savunacağız" başlıklı açıklama yayınladı.

AKP-MHP faşist iktidarının Eylül 2020'de HDP'ye yönelik gerçekleştirdiği Kobanê operasyonunun dvasının yarın görüleceğini kaydeden ESP, "Bu davada yargılanacak olan HDP ve Kobanê değil, faşist saray rejimi olacaktır" diye belirtti.

HDP ŞAHSINDA EZİLENLER TESLİM ALINMAK İSTENİYOR
ESP açıklamasında "Faşist diktatörlüğün yönetememe krizi derinleştikçe, işçi sınıfı ve ezilenlerin yükselen direniş ve iradesini kırmak için saldırı düzeyi de artıyor. Kobanê ayaklanmasının yargılanmasıyla Türkiye işçi sınıfı ve Kürt halkının birleşik mücadelesi ile hesaplaşılmak isteniyor. Bu davanın amacı basit bir intikam almanın ötesinde saray rejiminin önündeki engellerin temizlenerek HDP'yi, HDP şahsında devrimci demokrat güçleri, işçi sınıfı ve ezilenleri teslim almaktır" denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Halkların Demokratik Partisi gücünü ve meşruluğunu işçi sınıfı ve ezilenlerin birleşik mücadelesinden alır. Faşist saray rejimi hiçbir saldırganlık politikasıyla bu meşruluğu karartma gücünde değildir.

KİTLELERİ PROTESTOYA ÇAĞIRMAK MEŞRUDUR
"Kobanê faşist IŞİD çeteleri eliyle düşürülmeye çalışılırken birleşik mücadelenin gücüne dayanarak buna engel olmak için kitleleri protesto etmeye çağırmak meşrudur.

"'Kobanê düştü düşecek' diyerek Rojava devriminin, kadın iradesi ve devriminin boğulması için faşist IŞİD çetelerinin sırtını sıvazlayanların, Kobanê'yi savunmak için protesto edenleri katleden faşist saray rejiminin halkların iradesini yargılamak için açtığı bu davanın ise hiçbir meşruluğu yoktur. Bu saldırıyı boşa düşürecek güçte ve kararlılıktayız.

FAŞİZMİ YENMEK İÇİN BİRLEŞİK MÜCADELEDE BULUŞALIM
"Faşist diktatörlüğün işçi sınıfı ve ezilenlerin iradesini teslim alma politikasına karşı HDP'yi ve Kobanê'yi savunalım. Faşizmi yenmek için birleşik mücadelede buluşalım.

"İşçi sınıfı ve ezilenleri, devrimci-demokratik güçleri HDP'yi sahiplenmeye, faşist saray rejimine karşı Kobanê'yi dün nasıl savunduysak bugün de savunmaya çağırıyoruz."