16 Eylül 2024 Pazartesi

ESP işten atılan Nazımiye Belediye işçilerini ziyaret etti

ESP Dersim İl Örgütü, CHP'li Nazmiye Belediye yönetimi tarafından işten atılan işçileri, direnişlerinin 38. gününde ziyaret etti.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Dersim İl Örgütü, 17 Temmuz günü işten atılan ve 38 gündür direnen Nazımiye Belediye işçilerini ziyaret etti.

"İşimizi ekmeğimizi geri istiyoruz" diyen işçileri ziyaret eden ESP'liler, dayanışma mesajlarını ilettiler.

İşçilerin görüş ve önerilerini dinleyen ESP heyeti adına Parti Meclisi (PM) üyesi Orhan Çelebi söz aldı. 4'ü kadın 15 işçinin 38 gündür sürdürdükleri direnişi selamlayan Çelebi, belediyelerin halka hizmet etmek için var olduğunu hatırlattı, işçilerin işten atılmasına tepki gösterdi.

Nazımiye Belediyesinde "tasarruf paketi" adı altında işçilerin işten atıldığını hatırlatan Çelebi, "Sizlerin yanındayız, mücadelenizi savunacağız, halka mal etmek için bulunduğumuz sizlerle birlikte yan yana olacağız" dedi. Çelebi, Nazımiye Belediye Başkanı Ali Emrah Tekin'e de işten atılan işçileri geri alma çağrısı yaptı.

İşten atılan işçilerden olan DİSK Genel-İş Sendikası Nazımiye Belediyesi İşyeri Temsilcisi Musa Demirtaş da seçimler sürecinde CHP'li Belediye Başkanı Ali Emrah Tekin'in verdiği sözleri, seçimlerden sonra nasıl unuttuğunu anlattı. İşe geri alınana kadar direneceklerini söyleyen Demirtaş, desteklerinden dolayı ESP'ye teşekkür etti.