6 Ekim 2024 Pazar

ESP İstanbul sokaklarında Kobanê davasına çağrı yaptı

ESP, İstanbul'un Gazi ve 1 Mayıs mahallelerinde yarın başlayacak olan Kobanê davasına ilişkin yazılamalar yaptı, ajitasyon konuşmaları yaparak "Kobanê'yi savunduk savunacağız" dedi.

HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile MYK üyeleri başta olmak üzere 28'i tutuklu 108 kişi hakkında açılan ve doğrudan HDP'yi hedef alan Türkiye yakın tarihinin en önemli siyasi yargılamalardan biri haline gelen HDP'nin kumpas davası olarak da adlandırdığı Kobanê davası 26 Nisan Pazartesi günü başlıyor.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), İstanbul'un Gazi ve 1 Mayıs mahallelerinde yarın başlayacak Kobanê davasına ilişkin yazılamalar yaptı, ajitasyon konuşmaları yaparak "Kobanê'yi savunduk savunacağız" dedi.

"Kobanê'yi savunduk, savunacağız", "Rojava devrimi yargılanamaz", "Bijî berxwedana Kobanê" şiarlı yazılamalar yapan ESP üyeleri, Gazi mahallesinde yaptıkları konuşmalarda "IŞİD çetelerine iyi çocuklar diyen AKP, bugün Kobanê direnişini yargılamak istiyor. Figen Yüksekdağ'ı Selahattin Demirtaş'ı HDP'lileri tutsak etmeye çalışarak Rojava devrimine saldırmaya çalışıyor. Kadınlar, gençler, Aleviler, Sünniler olarak Rojava devrimini savunuyoruz. Kobanê direnişinin yargılanmasına karşı 'Kobanê'yi savunduk savunacağız' demeye devam edeceğiz. Yarın görülecek olan Kobanê duruşmasına da Gazi'den ses olmaya çağırıyoruz" denildi.