5 Ekim 2024 Cumartesi

ESP: HDP eşit ve özgür bir arada yaşama irademizdir

HDP'nin kapatılmak istenmesi ve Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesine ilişkin yazılı açıklama yapan ESP, "HDP eşit ve özgür bir arada yaşama irademizdir" diye belirtti.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Merkezi Yürütme Kurulu (MYK), Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kapatılmak istenmesi ve Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesine ilişkin açıklama yaptı.

"HDP eşit ve özgür bir arada yaşama irademizdir" başlıklı açıklamada, AKP-MHP faşizminin, kadınların, gençlerin, emekçilerin, ezilenlerin politik özgürlük mücadelesini bastıramadığı her durumda HDP'ye saldırmaya devam ettiğini vurgulandı. Açıklamada, "Sömürgeci savaş politikaları ve siyasi soykırım saldırıları ile engelleyemedikleri halklarımızın birlikte eşit ve özgür yaşama iradesini şimdi de kapatma davası ile engellemeye çalışıyorlar" denildi.

HDP SALDIRILARA BOYUN EĞMEYECEKTİR
HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş başta olmak üzere binlerce yönetici ve üyesi tutuklanan, belediyeleri kayyumla gasp edilen il-ilçe binaları kuşatma altına alınarak milyonlarca seçmenin iradesi gasp edilmeye çalışıldığı belirtilen açıklamada "Faşizmin kendisinden başkasına yaşam hakkı tanımadığı, halkların, ezilenlerin ve kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesinin birleşik cephesi HDP; dün olduğu gibi bugün de bu saldırılara boyun eğmeyecektir" diye kaydedildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

FAŞİZMİN İNTİKAM SALDIRISI
"AKP-MHP faşist iktidarının çıplak arama işkencesinden gözaltında kaybetme saldırısına, KHK zulmünden değişik faşist saldırganlığa kadar bir dizi suçunu ortaya çıkaran, adeta rejimi suç üstü yakalayan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesi ve aynı gün HDP'nin kapatılması için AYM'ye başvuru yapılması; faşizmin intikam saldırısından başka bir şey değildir.

BİR ARADA YAŞAMA İRADESİNE DÖNÜK SALDIRI
"HDP; emeği sömürülen, grev hakkı engellenen, yoksulluk ve işsizlikle baş başa bırakılan işçi ve emekçilerin partisidir. Sömürgeciliğin dilini, ulusal haklarını yok saydığı Kürtlerin, çifte sömürü ve erkek-devlet şiddeti ile sindirmeye çalıştığı kadınların, geleceksizliğe karşı direnen gençlerin, doğası sahip çıkanların, LGBTİ+'ların, inkar ve asimilasyonla yok sayılan hakların ve inançların partisidir. HDP'ye dönük saldırılar eşitlik, özgürlük ve bu topraklarda bir arada yaşama iradesine dönük saldırılardır.

HDP ÖZELİNDE GELECEĞİMİZE, İRADEMİZE SAHİP ÇIKMA GÜNÜDÜR
"Bugün faşizmin saldırılarına karşı HDP özelinde geleceğimize ve irademize sahip çıkma günüdür. Sosyalistler, demokratlar, insan hakları savunucuları, kadınlar, gençler, ezilenler HDP'yi faşizme karşı birleşik mücadeleyi büyütme sorumluluğu ile karşı karşıyadır.

HDP'YE YÖNELİK SALDIRIYI BİRLEŞİK MÜCADELEYLE PÜSKÜRTECEĞİZ
"Hayatları ve gelecekleri için sokakları terk etmeyen kadınların isyanından; kayyumlara karşı direnişin bayrağı olan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin kararlılığından; her türlü baskı ve polis terörüne rağmen direnen işçilerden aldığımız güçle faşizmin önünde birleşik bir güce ve barikata dönüşecek; HDP'ye yönelik saldırıları direnişi ve mücadeleyi yükselterek püskürteceğiz.