2 Ekim 2024 Çarşamba

ESP: Gelenekten geleceğe umudu büyütüyoruz

10 Eylül dolayısıyla açıklama yapan ESP Genel Merkezi, gelenekten geleceğe umudu büyüttüklerini belirtti, "Şan olsun 10 Eylül'e ve onu yaratanlara" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Merkezi, 1920 TKP'sinden bugüne 10 Eylül'ü yaratan iradeyi selamladı.

ESP, 10 Eylül'ün yalnızca takvim yapraklarında yer alan sıradan bir gün olmadığı, bu topraklarda komünist fikriyatın filizlendiği ve ateş altında büyüdüğü gün olduğunu vurguladı.

ESP'nin "Gelenekten geleceğe umudu büyütüyoruz" başlığı ile yaptığı açıklama şöyle:

"10 Eylül bu coğrafyada işçi sınıfı ve ezilenlerin kurtuluşunun kutup yıldızıdır. 10 Eylül işçi sınıfı ve ezilenlerin öncüsüyle buluşmasının tarihidir.

'SUPHİ'LERDEN YELİZ'LERE DEK GELENEĞİ TAŞIYARAK SÜDÜRÜYORUZ'
"Mustafa Suphi ve yoldaşları tarafından 1920'de Bakü'de kurulan TKP, 15'lerin Kemalist burjuvazisi tarafından katledildikleri sürece kadar devrim ve sosyalizm iddiasını kuşanmıştır. O kısa tarih devrimci iddia, cüret ve adanmışlıkla doludur. Devrimci sosyalistler bu geleneğin tarihsel mirasçısı ve devamcısıdır. Partimiz bu geleneğin ayak izlerine basarak devrim ve sosyalizm mücadelesini yükseltiyor.

"Mustafa Suphi'lerden 1914'te Beyazıt Meydanı'nda idam edilen Ermeni devrimci Paramaz'lara,'71 devrimci atılımının önderleri Deniz Gezmiş, Mahir Çayan ve İbrahim Kaypakkaya'lardan Türk faşist sömürgeciliğine karşı meşale olan Mazlum Doğan'lara, Erdal'lardan Koray'lara, Güneş'lerden Yeliz'lere dek bu geleneği taşıyarak sürdürüyor.

"Partimiz işçi sınıfı ve ezilenlerin faşizme karşı politik özgürlük talebinin öncü kuvvetidir. Bu nedenle fiili meşru mücadele hattından yürüyerek işçi sınıfının mücadelesinde, kadınların isyanında, gençlerin öfkesinde, LGBTİ+'ların varlık mücadelesinde, ezilen inanç ve ulusların özgürlük kavgasında en ön safta yer alır.

"Partimiz Kürt halkımızın serhildanlarla yükselttiği Kürdistan devrimini Türkiye devrimiyle buluşturmak için birleşik mücadelenin zorunluluğunun farkındadır. Birleşik mücadelenin hangi rotada ilerleyeceğini Rojava Devrimi ve Gezi/Haziran ayaklanması göstermiştir.

"Faşist saray rejiminin her fırsatta partimizi hedef alması tesadüf değildir. Faşist diktatörlüğün gözaltı, tutuklama ve katliam saldırıları partimizin devrim ve sosyalizm iddiasından ne kadar korktuğunun da göstergesidir.

İŞÇİLERE, KADINLARA, GENÇLERE EZİLEN İNANÇ VE ULUSLARA ÇAĞRI
"Devrimci sosyalistler olarak 10 Eylül'ün yol göstericiliğinde faşist saray rejimine karşı devrim ve sosyalizm mücadelesini büyütmeye devam edeceğiz.

"İşçi sınıfı ve ezilenleri faşist diktatörlüğün saldırılarına karşı partimizi sahiplenmeye, onun etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz. İşçileri, emekçileri, kadınları, gençleri, ezilen inanç ve uluslardan halklarımızı faşizme karşı partimizle buluşmaya, ona güç vermeye, saflarında örgütlenmeye çağırıyoruz."