22 Eylül 2024 Pazar

ESP: Faşist saldırılar bizleri yıldıramaz

İstanbul ve İzmir'de sosyalistlere dönük gözaltı saldırısına tepki gösteren ESP Genel Merkezi, "Faşist saldırılara boyun eğmedik, eğmeyiz. Faşizmin uykularını kaçırmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Merkezi, İstanbul ve İzmir soruşturmaları kapsamında çok sayıda sosyalistin gözaltına alınmasına ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Bugüne partimiz ve kadın örgütümüz SKM'ye dönük ev baskınları ve gözaltı saldırısı ile başladık. İstanbul ve İzmir soruşturmaları kapsamında yapılan ev baskınlarında 12 sosyalist gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların isimleri şöyle; SKM Genel Sözcümüz Tanya Kara, SKM Genel Meclis Üyemiz Meliha Kayacı, SKM MYK ve Parti Meclisi üyemiz Ezgi Gürbüz, SKM Genel Meclis üyemiz Hacer Elçin, Parti Meclisi üyemiz ve Suruç gazisi Uğur Ok, Parti Meclisi üyemiz Ali Haydar Keleş, DEM Parti PM üyesi Sıtkı Güngör, ETHA Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve İHD MYK üyesi Mehmet Acettin, Ceylan Yayınları İmtiyaz Sahibi Hüseyin Gültepe ile Ali Karaçay, Mesut Gerçek ve Mesut Çeki.

Baskınlar sırasında Eş Genel Başkanımız Özlem Gümüştaş ve SKM Genel Sözcümüz Tanya Kara'nın evi ile sosyalist gençlerin evine dönük baskında, yoldaşlarımız darp edildi. Yaşanan işkencede SGDF üyesi Mazlum Ortaç'ın kafası yarıldı. DEM Parti İstanbul Milletvekilimiz Çiçek Otlu'nun evine kapı kırılarak girildi, arama yapıldı.

Faşist şeflik rejiminin uykuları kaçıyor! Her seçim kendileri için kritik. Bunun için ilk olarak sokağı zapturapt altına almaya çalışıyor. Sosyalist öncüleri şahsında halklarımızın devrimci direnç mevzilerine saldırıyor. Gözaltı ve tutuklama saldırılarıyla gözdağı vermek istiyor. Kadınların öfkesinden korkuyor. 8 Mart'a giderken kadın iradesini sindirmeye çalışıyor.

Ama nafile! Faşist saldırılara boyun eğmedik, eğmeyiz. Faşizmin uykularını kaçırmaya devam edeceğiz. Biz kazanacağız, halklarımız kazanacak! Gözaltılar serbest bırakılsın!"