2 Ekim 2024 Çarşamba

ESP Eşbaşkanı Tümüklü Alman JungeWelt gazetesine konuştu

ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü Alman JungeWelt gazetesine konuştu, "İçinden geçtiğimiz zamanı düşündüğümüzde faşizme karşı birleşik mücadeleyi daha güçlü inşa etmek şart" dedi.

Almanya'da günlük yayınlanan JungeWelt gazetesi ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ile ESP'ye yönelik tutuklama saldırısına ilişkin röpörtaj yaptı.

"Çalışmalarımızı engellemek istiyorlar" başlıklı röportajda, "İktidar bir şekilde işçi sınıfı ve ezilenlerin öncü kuvvetlerini ve örgütlülüğünü dağıtmak, birleşik mücadele zeminlerini daraltmak istiyor" diyen Tümüklü, "Birleşik mücadele zemininde politika yapan ve bu konuda enerjisi olduğunu gördüğü herkese, her kesime ve her şeye düşmanca yaklaşıyor" diye belirtti.

ESP'ye yapılan operasyon kapsamında MYK üyesi Çiçek Otlu ve HDP Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu'nun da aralarında olduğu 17 sosyalistin tutuklandığını, sayısız evin basıldığını ifade eden Tümüklü, "ESP Türkiye'deki rejimin Kürt sorununda aldığı tutum ve Kürtlere karşı yürüttüğü sömürgeci savaş politikasının, işçi sınıfı ve ezilenlere yönelik gerçekleştirdiği saldırılar karşısında politik özgürlüğün kazanılması mücadelesini veriyor. Bu nedenle partimiz Saray rejiminin hedefi haline geliyor" dedi.

ESP'ye yönelik faşist devlet baskısına karşı birleşik mücadelenin ve dayanışmanın önemine vurgu yapan Tümüklü, "Sosyalistler, Kürt özgürlük güçleri, demokratlar ve insan hakları savunucuları bu saldırıyı birleşik bir hatta yan yana karşıladı. Bu dayanışmayı ve birleşik mücadele zeminini güçlendirmemiz gerekiyor," dedi. 

2008'den bu yana dünyada emperyalist küreselleşmenin kriz yaşadığını, bu krizin yanında burjuva siyasetin kendisininde bir bütün olarak kriz yaşadığını ifade eden Tümüklü, " İçinden geçtiğimiz zamanı düşündüğümüzde faşizme karşı birleşik mücadeleyi daha güçlü inşa etmek şart. Bunun içinde yaşayan ve bunun pratiğini örgütleyen bir enternasyonalizmin güçlü kılınması gerekiyor" dedi.

JungeWelt'in haberine ulaşmak için:
https://www.jungewelt.de/artikel/386301.repression-in-der-t%C3%BCrkei-wir-sollen-an-unserer-arbeit-gehindert-werden.html