5 Ekim 2024 Cumartesi

ESP Eş Genel Başkanları: Newroz'un isyan ateşini büyütelim

Haklarında verilen ev hapsi kararı nedeniyle Diyarbakır Newroz alanına gidemeyen ESP Eş Genel Başkanları Özlem Gümüştaş ve Şahin Tümüklü'nün mesajları Diyarbakır Newroz alanında okundu. Hakların Newroz'unu kutlayan ESP Eşbaşkanları, "Gün partimiz HDP'ye, özgürlük ve eşitlik mücadelesine sahip çıkma zamanıdır. İşte bu sorumluluk ve kararlılıkla Newroz'un isyan ateşini büyütelim, yaşamı özgürleştirelim" çağrısında bulundu.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanları Özlem Gümüştaş ve Şahin Tümüklü'nün Newroz mesajı Diyarbakır Newroz mitinginde okundu.

Haklarında verilen ev hapsi kararı nedeniyle kutlamaya katılamayan ESP Eş Genel Başkanları Gümüştaş ve Tümüklü Diyarbakır Newroz alanında okunan mesajlarında halkların Newroz'unu kutladı. ESP Eşbaşkanlarının mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Merhaba hevalno... Merhaba kadınlar, gençler, işçiler, emekçiler... Merhaba Amed.

"Alanı dolduran coşkunuz, kararlılığınız, bahara selam duruşunuz, isyanı haykırışınız bize güç katıyor, umudumuzu ve direncimizi büyütüyor.

"Dün Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş başta olmak üzere eşbaşkanlarımızı, seçilmişlerimizi tutuklayan, belediyelerimize kayyum atayan AKP-MHP faşizmi bugün halkın vekillerinin vekilliklerini düşürüyor. Ağır bedellerle bugünlere getirdiğimiz, halkların, işçilerin, kadınların, inançların, LGBTİ+'ların partisi, birleşik demokratik cephemiz HDP kapatılmak isteniyor. Ezilen ve yok sayılanların, emeği sömürülenlerin mücadelesini susturmak, halklarımızın eşit ve özgür bir arada yaşama iradesini kırmak isteyen faşist rejim, saldırı ve savaş siyasetine devam ediyor. Sayın Abdullah Öcalan başta olmak üzere hapishanelerde tecrit ve hak ihlalleri ile toplumun tamamı sindirilmek ve susturulmak isteniyor.

"Yandaş medya sirkinin cambazları her gün televizyonlarda HDP kitlesinin kime oy vereceğini ve kimin çatısı altında birleşeceğini tartışıp duruyor. İşte bu meydan ve bu coşku saraya ve saray medyasına en güzel cevabı veriyor. Newroz'da, direnişte, cesarette ve tecride karşı mücadelede direnişin bayrağı altında birleşiyor. Bir kez da Amed'den İstanbul'a, Edirne'den Hakkari'ye Demirci Kawa'nın direniş ateşinin etrafında toplanıyor, Newroz'un halklarımıza ve ezilenlere müjdelediği baharın isyanında buluşuyoruz.

"Şimdi gün bu cesareti, iradeyi ve kararlılığı büyütme zamanıdır. Partimiz HDP'ye, özgürlük ve eşitlik mücadelesine sahip çıkma zamanıdır. İşte bu sorumluluk ve kararlılıkla Newroz'un isyan ateşini büyütelim, yaşamı özgürleştirelim.

Berwxedan jiyane
Yaşasın halkların eşitliği ve birliği
Newroz piroz be"