4 Ekim 2024 Cuma

ESP Eş Genel Başkanı Tümüklü'ye emniyette 'faşizmden neyi kastettiği' soruldu

Kadıköy'de Birleşik Mücadele Güçleri'nin eyleminde gözaltına alınan ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü'ye emniyette Kadıköy'deki eyleme neden katıldığı, kaçırılan Gökhan Güneş eylemlerinde yaptığı konuşma ve Kars'ta ölümsüzleşen Koray Aspir cenaze törenine neden katıldığı gibi sorular sorulduğu bildirildi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Devrimci Parti, Mücadele Birliği Platformu (MBP), Alınteri, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ve Partizan'ın ortak çatı altında bir araya gelerek oluşturduğu Birleşik Mücadele Güçleri'nin (BMG) kuruluş deklarasyonunu açıklamak için 4 Şubat günü Kadıköy'de yapmak istediği eyleme yapılan polis saldırısında aralarında ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü'nün de olduğu 61 kişi gözaltına alındı.

Vatan Caddesi'ndeki İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubede ifade işlemleri tamamlanan 61 kişi yarın Kartal'da bulunan Anadolu Adliyesine sevk edilecek.

ESP Eş Genel Başkanı Tümüklü'ye emniyetteki ifade işlemleri sırasında 20 Ocak'ta kaçırılan ve verilen mücadele sonucu 26 Ocak günü bulunan Gökhan Güneş ile ilgili 25 Ocak günü Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde yaptığı konuşmanın sorulduğu öğrenildi.

İfade işleminde Tümüklü'nün adliye önündeki eylemde "Bu faşizmi durduracağız ve yeneceğiz" şeklindeki konuşmasında geçen "faşizm" kelimesinden neyi kastettiği soruldu.

Tümüklü'ye ayrıca Kadıköy Kaymakamlığı tarafından eylem yasağı getirilmesine rağmen Birleşik Mücadele Güçleri'nin eylemine neden katıldığının da sorulduğu bildirildi.

ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü'ye ayrıca Kars'ta ölümsüzleşen Koray Aspir için Gazi Mahallesi'nde düzenlenen cenaze törenine neden katıldığının da sorulduğu öğrenildi.