19 Eylül 2024 Perşembe

ESP: Efrin'in direniş ruhuyla Newroz alanlarına

ESP, Efrîn halkının yalnız olmadığını faşizmin yüzüne haykırmak için işçiler, emekçiler ve tüm ezilenleri Newroz alanlarına çağırdı.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) yaptığı yazılı açıklamada, halkları Newroz kutlamalarına çağırdı.
 
ESP, "Efrin'in direniş ruhuyla Newroz alanlarına" başlıklı açıklamasında, yurtları emperyalizmin ve işbirlikçilerinin uluslararası sömürgesi haline getirilmiş ve dört parçaya bölünmüş Kürt halkının Halepçe'den Enfal'e, Cizre'den Sur'a, Amed'den Kobanê'ye sayısız katliamlar yaşadığını belirtti. Ancak inkarcı sömürgeciliğin bu saldırılarının Kürt halkının kararlılığını ve özgürlük arzusunu engelleyemediğini kaydeden ESP, "Aksine, cehenneme çevrilmeye çalışılan Ortadoğu'da Rojava Devrimi gibi halkçı demokratik bir devrim yükseltmeyi ve Türkiye'de de birleşik demokratik cephenin inşasında öncü rol üstlenerek faşist rejimin varoluş temellerini sarsmayı başardı" dedi.
 
"Emperyalizmin saldırıları bugün işbirlikçi sömürgeci Türk burjuva devleti eliyle Efrîn'e yoğunlaşmış durumda" diyen ESP, Efrin'deki sivil can kayıplarına dikkat çekti.
 
ESP, bu saldırıların Kürt halkının ve enternasyonalistlerin tarihi direnişiyle karşılandığını ifade ederken, şöyle devam etti: "İşte bu yüzden, tarihte bir çok kez Kürt halkının yeniden uyanışının vesilesi olmuş olan Newroz bu sene büyük önem kazanmaktadır. İşçiler, emekçiler ve tüm ezilenler olarak, kurtuluşumuzun bu sömürgeci savaşa karşı durmakta olduğunun bilinciyle hep birlikte Newroz alanlarına, sokaklara, meydanlara çıkalım ve Efrîn halkının yalnız olmadığını faşizmin yüzüne haykıralım! Sürmekte inat eden kara kışa baharın geldiğini hatırlatalım!"