22 Eylül 2024 Pazar

ESP Adana'da dayanışma etkinliği düzenledi

ESP Adana İl örgütü tarafından düzenlenen dayanışma etkinliğinde konuşan PM üyesi Uğur Ok, AKP-MHP faşist ittifakı ve burjuva restorasyoncu blok arasında sıkıştırılmak için seçimlerde, DEM Parti adayları etrafında buluşarak, Kürdistan'da kayyumları defedeceklerini, batıda emekçilerden ve ezilenlerden yana bir cephe oluşturacaklarını söyledi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Adana İl örgütü, il binasında dayanışma etkinliği düzenledi.

110 kişinin katıldığı etkinlik, devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşen anısına saygı duruşuyla başladı. Dayanışma etkinliğinde konuşan ESP Parti Meclisi üyesi Uğur Ok, tutsakların tecridi karşı açlık grevi eyleminde üçüncü ayı geride bıraktığını hatırlattı. Kürdistan'a dönük işgal saldırılarının sürdüğünü belirten Ok, bu koşullar altında 31 Mart'ta yerel seçimlerin gerçekleştirileceğini kaydetti.

Seçimlerin AKP-MHP faşist ittifakı ve burjuva restorasyoncu blok arasında sıkıştırılmaya çalışıldığına işaret eden Ok, "Biz emekçilerden, ezilenlerden yana seçeneği yükseltmek için DEM Parti adayları etrafında çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 31 Mart'ta Kürdistan'da kayyumları defetmek, batıda emekçilerden ve ezilenlerden yana cephe oluşturmak için mücadele edeceğiz" dedi.