4 Ekim 2024 Cuma

ESP: 2021 birleşik mücadelenin büyütüldüğü, faşizmin yenildiği yıl olacak

Ezilenlerin Sosyalist Partisi yeni yıl mesajı yayınladı, "2021 birleşik mücadelenin büyütüldüğü, faşizmin yenildiği yıl olacaktır. Bir kez daha işçi sınıfı ve ezilenlerin direnişini selamlıyor, faşizmi tarihin çöplüğüne gömmek için örgütlenmeye çağırıyoruz" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Merkezi yeni yıl mesajı yayınladı. 2020 yılında faşizmin saldırılarının yoğun yaşandığı belirtilen açıklamada, "İşçi sınıfı, kadınlar, gençler, LGBTİ+'lar, Kürt halkı ve ezilen inanç ve uluslara mensup halklarımız bu saldırılara karşı direnerek ayakta kaldı. Türkiye ve Kürdistan’da emekçi sol hareket faşist saray rejiminin tasfiye saldırılarına yenik düşmedi" denildi.

HDP’nin seçilmişlerine yönelik gözaltı, tutuklama saldırılarına değinilen ESP açıklamasında, "Tüm bu gözaltı ve tutuklama saldırılarına karşı yoldaşlarımız direnişi büyüttü, boşalan mücadele mevzileri hızla dolduruldu" ifadelerine yer verildi.

2020 yılının Covid-19 salgınının etkisi altında geçtiği, pandeminin egemenlerin yönetme krizini derinleştirdiği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İşçi sınıfı ve ezilenlerin haklarına yönelik saldırıların temel bir aracına dönüştürülen Covid-19 virüsü karşısında devlet çaresiz kalırken, kendi özgücümüze dayanarak dayanışmamızı büyüttük. Baskı ve zorbalığın kar etmediği bir yılı geride bıraktık.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi olarak halklarımızın, hapishanelerde direnen tutsak yoldaşlarımızın yeni yılını kutluyoruz. 

Türkiyeli sosyalistler olarak dört parça Kürdistan'da sömürgeciliğe karşı direnen Kürt halkını selamlıyor, yeni yılını kutluyoruz. 2021, işçi sınıfı ve ezilenlerin yılı olacaktır. 

2021 birleşik mücadelenin büyütüldüğü, faşizmin yenildiği yıl olacaktır. Bir kez daha işçi sınıfı ve ezilenlerin direnişini selamlıyor, faşizmi tarihin çöplüğüne gömmek için örgütlenmeye çağırıyoruz."