4 Ekim 2024 Cuma

Eskişehir'de Boğaziçi direnişi selamlandı

Boğaziçi Üniversitesi direnişine destekler sürüyor. Eskişehir'de üniversite öğrencileri yaptıkları açıklamada, "Üniversite için mücadelemizi başımız dik bir şekilde sürdüreceğiz" denildi. 

Eskişehir'de üniversite öğrencileri Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin direnişine destek için açıklama yaptı. "Üniversiteler tek adama biat etmeyecek #AşağıyaBakmayacağız" yazılı pankartın açıldığı eylemde, kayyum rektör Melih Bulu'nun atandığı günden bu yana üniversite bileşenlerinin başlattığı direnişin sürdüğü hatırlatıldı. 

İki Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinin Kabe resmini yere serdikleri iddiasıyla önce sosyal medyada linç edildikleri ve ardından da tutuklandıklarına dikkat çekilen açıklamada, aynı senaryonun daha önce de Gezi direnişinde uygulanmaya çalışıldığı ancak tutmadığı belirtildi. 

'BAŞIMIZ DİK MÜCADELE EDECEĞİZ'
"LGBTİ+ların onurlu mücadelesini savunmaya devam edeceğiz" denilen açıklamada, "İktidar, atadığı rektörü kurtarmak için ikna ile yapamadığını zor ile yapma çabasındadır. Özgür ve özerk olması gereken üniversite kampüsü polislerin tacizleri, hakaretleri, emirleriyle esir alınmaya çalışılmaktadır. 'Aşağı bak' gibi aşağılayıcı sözler sadece Boğaziçi Üniversitesi'ndeki öğrenci arkadaşlarımıza değil hepimize edilmiştir. Üniversite kampüsleri kışla değildir. Bize boyun eğdirmeye çalışanlara sözümüz şudur: Üniversite öğrencisi aşağı bakmaz, emir almaz, biat etmez. Bu nedenle demokratik, özgür, özerk üniversite için mücadelemizi başımız dik bir şekilde sonuna kadar sürdüreceğiz."