20 Eylül 2024 Cuma

'Esin Kavruk ve diğer tüm kadın tutsaklar yalnız değildir'

Bakırköy Kadın Hapishanesi'ndeki siyasi tutsakların kaldığı B6 koğuşuna yapılan baskını ve tutsaklara yönelik uygulanan işkenceye tepki gösteren HDP Kadın Meclisi, "Bizi dört duvar arasına hapsetseniz de irademizi teslim alamayacaksınız. İşkenceye karşı isyanımızı örgütlemekten geri adım atmayacağız. Esin Kavruk ve diğer tüm kadın tutsaklar yalnız değildir" dedi. 

Halkları Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, Bakırköy Kadın Hapishanesi B6 koğuşuna yönelik robokopla gerçekleşen baskına tepki gösterdi.

Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklanan Esin Kavruk hakkında açılan başka bir soruşturma nedeniyle DNA örneği alınmak istenmesini reddetmiş, bunun üzerine hapishane idaresi Kavruk'u koğuşa düzenlenecek baskınla alacakları yönünde tehdit etmişti.

B6 koğuşundaki tutsaklar ise bu uygulamaya kesinlikle izin vermeyeceklerini ve direneceklerini vurgulamıştı. Salı günü gerçekleşen saldırıda kadın tutsaklara işkence uygulanırken, zorla koğuştan alınan Esin Kavruk ise DNA örneği vermeyi reddettiği için işkence görmüştü.

'İŞKENCEYE KARŞI İSYANIMIZI ÖRGÜTLEMEKTEN GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ'
Konuya ilşikin açıklama yapan HDP Kadın Meclisi, "Dışarıda 'Yaşamak İstiyoruz' diyen, iradesine sahip çıkan kadınlar, iktidarın hedefi haline gelirken, içeride de tutsak kadınlar işkence uygulamalarına maruz kalıyor" dedi. Açıklama şöyle devam etti: "İçeride kadınların iradesini kıramayan AKP-MHP ittifakı şimdi de kadın tutsaklara işkence yaparak iradelerini teslim alacağını düşünüyor. Kadın tutsaklara yönelik işkence ve saldırı, devletin kadın iradesini kırma politikasının devamıdır. Esin Kavruk ve diğer tüm tutsak kadınlara yönelik işkence uygulamalarını Biz Kadınlar, kabul etmediğimizi ve kınadığımızı bir kez daha yineliyoruz. Bizi dört duvar arasına hapsetseniz de irademizi teslim alamayacaksınız. İşkenceye karşı isyanımızı örgütlemekten geri adım atmayacağız. Esin Kavruk ve diğer tüm kadın tutsaklar yalnız değildir."