22 Eylül 2024 Pazar

Esenyurt'ta aday Ahmet Özer

CHP tartışmalara neden olan adayı Ali Gökmen'i geri çekti. CHP ve DEM Parti ile kent uzlaşısı kapsamında Esenyurt adayı Ahmet Özer oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ile "kent uzlaşısı" kapsamında İstanbul'da Esenyurt için anlaştı. CHP İstanbul Esenyurt ve Güngören ilçe belediye başkan adayları sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Esenyurt'tan Ahmet Özer'i ve Güngören'den Yüksel Yalçın'ı belediye başkan adayı olarak atadı.

İstanbul bakımından en tartışmalı ilçelerden biri olan Esenyurt'ta yoğun bir Kürt nüfusu bulunuyor. CHP ilçede ilk olarak Ali Gökmen'i aday göstermiş, Gökmen kendisini "kent uzlaşısı" adayı gibi yansıtarak seçilmesini garantilemeye çalışırken, yerelde Kürtlerin Gökmen'e destek vermeyeceği öğrenilmişti.

Ajansımız, 17 Şubat'ta yaptığı haberde, Esenyurt'ta yerelde konuşulan ismin Prof. Dr. Ahmet Özer olduğunu, Özer'in kent uzlaşısı adayı olacağını duyurmuştu.

Aday tanıtım toplantısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ali Gökmen'in ismini anons etmemişti. Partinin açıklamasına göre Özel, Esenyurt'tan Ahmet Özer'i, Güngören'den Yüksel Yalçın'ı belediye başkan adayı olarak atadı.