20 Eylül 2024 Cuma

Esen: AKP ve MHP anayasayı askıya aldı

OHAL kararnameleri ile ihraç edilen KESK üyeleri "İşimizi geri alacağız" diyerek Taksim Tünel Meydanı'nda eylem yaptı. OHAL kararnameleri ile ihraç edilen KESK üyeleri "İşimizi geri alacağız" eylemlerini Taksim Tünel Meydanı'nda gerçekleştirdi. Seçim öncesinde Kartal, Bakırköy ve Kadıköy'de gerçekleştirdikleri eylemlere polisin saldırısı ve kaymakamın "Seçim bitene kadar eylemlere izin yok" kararı sonucu bir hafta eylem yapmalarına izin verilmeyen kamu emekçileri, bundan sonra haftanın bir günü İstanbul'un farklı bir noktasında eylemlerini gerçekleştireceklerini belirti.
 
"OHAL ve KHK'lar gidecek biz kalacağız. İşimizi geri alacağız" pankartını açan kamu emekçileri, "Direne direne kazanacağız", "İşimizi geri alacağız", "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganları attı. Emekçiler adına basın metnini KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ata Esen okudu.
 
OHAL ile hukuksuzluğun, adaletsizliğin, emeği hedef alan saldırıların merkez üssü haline getirilen bir ülkede hayatta kalma mücadelesi verdiklerini söyleyen Esen, "AKP ve MHP, parlamentoyu işlevsiz hale getirip, anayasayı askıya aldı. Hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti ilkelerini yerle bir ettiler. OHAL'i yaşamımızın her hücresine müdahale etmenin haline getirdiler" dedi.
 
GÖREVDE YÜKSELMENİN TEMEL KRİTERİ 'YANDAŞLIK'
 
Türkiye'de kamu hizmeti on altı yıIlık AKP hükümetleri yönetiminde partizanlaştığını ve niteliksizleştiğini kaydeden Esen, buna izin vermeyeceklerini ifade etti. 'Yandaşlık' işe alınmanın ve görevde yükselmenin temel kriteri haline getirildiğnin altını çizen Esen, "Fakat bunların hiçbiri OHAL düzeniyle başlayan KHK terörüyle karşılaştırılamaz. Gece yarıları çıkardıkları KHK'ler ile 116 bin kamu emekçisini hiçbir soruşturma ve mahkeme süreci olmadan sorgusuz, sualsiz işinden, ekmeğinden ettiler. Hukukun en temel normlarını tepe taklak edip masumiyet karinesini yok saydılar. Kamu Emekçileri arasında muhbirliği normalleştirdiler ve teşvik ettiler. Neyle suçlandığını dahi bilmeyen 116 bin kamu emekçisini bir yıl sonra kurdukları OHAL İşlemleri inceleme Komisyonuna havale edip, 'git suçsuzluğunu ispatla' dediler" ifadelerini kullandı.
 
 
Esen, "İktidarın kamu emekçilerine güvencesiz çalışma dayatmasını püskürteceğiz. İşlerimiz geri alacağız, ülkemizi geri alacağız, emek, barış, demokrasi mücadelesinde bir adım geri atmayacağız. Arkadaşlarımız işlerine geri dönene kadar KESK mücadeleyi bırakmayacak" diye belirtti.