22 Eylül 2024 Pazar

Ermenistan ve Azerbaycan arasında yeniden çatışma

Ermenistan ve Azerbaycan sınırında çatışmalar yeniden başladı. Her iki ülke de çatışma için birbirini suçlarken, Azerbaycan bazı askerlerinin çatışmada hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ermenistan ve Azerbaycan arasında çatışmalar yeniden başladı. Her iki devlet de sınır hattında gerçekleşen saldırılar için birbirini suçladı. 

Ermenistan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan'ın Goris, Sok ve Jermuk'da bulunan Ermeni askeri birliklerine karşı yoğun hava saldırıları gerçekleştirdiğini ve kendilerinin gerekli cevabı verdiklerini açıkladı.

Öte yandan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermeni ordusunun sınır hattında bulunan Daşkesen, Kelbecer ve Laçin bölgelerinde “büyük boyutlu provokatif saldırılarda” bulunduğunu söyledi ve saldırılar sonucu hayatını kaybeden Azerbaycan askerleri olduğunu açıkladı.

2020'de sona eren savaş sonrası her iki ülke de sık sık birbirini sınır ihlali ve yaşanan küçük çaplı çatışmalar konusunda suçladı.

Geçen hafta Ermenistan Azerbaycan'ın sınır hattında bir saldırı düzenleyerek bir askerini öldürdüğünü kaydetti. Ağustos'ta ise Azerbaycan Ermenistan'ın sınır hattına saldırı düzenlediğini ve 3 askerin öldürüldüğünü açıkladı.