4 Ekim 2024 Cuma

Ermenek'te 5 gün sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Karaman'ın Ermenek ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında 5 gün sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Karaman'ın Ermenek ilçesinde Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararı ile Pazartesi'den itibaren 5 gün sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, yasağın, ilçenin mahalle ve köylerinde 22 Şubat Pazartesi saat 05.00'ten 26 Şubat Cuma saat 21.00'e kadar uygulanacağı belirtildi.

Ermenek İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı kararlar arasında ilçe merkezine giriş ve çıkış ile diğer il, ilçelerden ilçe ve köylere giriş çıkışların yasaklanması, İlçe merkezinde ve köyler arasında cenaze, taziye, akraba ziyareti, komşuluk ilişkileri vb. her türlü ziyaret dahil yasaklanması, karantina süresince halkın zorunlu haller dışında ikametlerinden ayrılmaması yer aldı.

Ermenek'te ikamet edip diğer ilçelere veya il merkezinde çalışan kamu personelinin de karantina kurallarına dahil oldukları belirtilen kararda sağlık çalışanları kapsam dışında tutuldu.

Zorunlu ihtiyaçların karşılanması için market, bakkal, manav, kasapların 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacağı ve vatandaşların ikametlerine en yakın satış bayine yürüyerek gidip gelebilecekleri ifade edildi.