21 Eylül 2024 Cumartesi

Erkaplan Halı patronlarının kirli oyunlarını işçiler boşa düşürüyor

Erkaplan Halı patronları sendikal mücadeleyi engellemek ve direnişi kırmak için akla gelen her türlü kirli yöntemi deniyor. İşçileri sendikadan istifaya zorlayan yetkililer, "izinlisiniz" dediği işçileri tazminatsız işten çıkarmaya çalışıyor. Servisler duraklarda bekleyen işçileri almazken, yetkililer "işçiler gelmedi" diyerek video çekiyor. Ancak kendi imkanlarıyla fabrika önüne gelen işçiler patronların kirli oyunlarını gözler önüne serdi.

Antep Başpınar Organize Sanayi Bölgesinde (OSB), BİRTEK-SEN'le işçilerin direnişi sürüyor. Erkaplan Halı patronunun dayattığı sefalet ücretini reddeden işçileri yıldıramayan patron çeşitli yöntemlere başvuruyor.

PATRONUN PROVOKASYONU İŞE YARAMADI
İşçileri rahatlıkla sömürebilmek için sendikayı aradan çıkarmaya çalışan patron, "taleplerinizi kabul ederim ama sendika kırmızı çizgimiz, buraya sendika giremez" şartı koşmuş, işçilerle direnen BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen'i "seni muhatap almıyorum" diyerek yok saymaya çalışmış ancak işçilerin tepkisiyle karşılaşmıştı. Patrona karşı Türkmen ve sendikal mücadeleden yana olan işçiler, patronu teklifini reddederek direnişe devam etmişti.

SERVİSLER İŞÇİLERİ ALMIYOR
İşçileri istifaya zorlaması ve provokasyon çıkarma çabaları işe yaramayına Erkaplan Halı patroun bu kez de işçilere "izinlisiniz" dedi, sonra da boş serisleri getirerek "işçiler gelmedi" diye video çekti.

TÜRKMEN: İŞÇİLER SENDİKADAN İSTİFAYA ZORLANIYOR
Aynı sahtekarlığı akşam vardiyasında da yapmaya çalışan patrona BİRTEK-SEN Genel Başkanı Türkmen tepki gösterdi. Türkmen, "Bugünkü provokasyon işe yaramayınca başka fırıldaklar peşindeler. Şimdi de sahtekarlık yaparak servisleri işçileri almadan boş getirip, işçiler işe gelmeden gösterip tazminatsız işe atma peşinde. Oysa işçi arkadaşlarımız iki gündür fabrikanın önünde işe girip çalışmak için bekliyorlar. Ama fabrikanın müdürleri, yetkilileri işçiler sendikadan istifaya zorluyorlar, sendikadan istifa etmezseniz sizi işe almayız diyorlar" dedi.

'İŞÇİ ARKADAŞLARIMIZ OYUNLARI BOŞA ÇIKARDI'
Servislerin duraklarda işçileri almaması üzerine işçilerin kendi imkanlarıyla fabrikanın önüne geldiğini aktaran Türkmen, boş gelen servisleri işaret etti. "İşçi arkadaşlarımız bu oyunu boşa çıkardı" diyen Türkmen, Erkaplan Halı yetkililerinin her türlü sahtekarlığını yaptığını kaydetti.

'17.00'DA DEMOKRASİ MEYDANINDAYIZ'
Bugün 17.00'da Demokrasi Meydanında yapılacak açıklamayı hatırlatan Türkmen, Erkaplan işçileri pazartesi alınmadığı takdirde Erkaplan Halının yetkililerinin tüm hukuksuzlukları hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını da duyurdu.