4 Ekim 2024 Cuma

Ereğli Hapishanesi'nde tutsaklara yasadışı çapraz sorgu

Hapishanelerde, istihbarat eliyle tutsaklara yönelik yasadışı sorgu ve tehditler sürüyor. Son olarak Konya Ereğli Hapishanesi'nde avukat görüşü adı altında koğuşlardan çıkarılan tutsakların savcı ve özel harekat polisleri ile görüştürüldükleri ve çapraz sorguya alındıkları öğrenildi.

Hapishanelerde tutsaklara yönelik tehdit, işkence ve baskılara yasadışı sorgular eklendi. Konya Ereğli Hapishanesi'nde tutsak edilen Ömer Siper ve hücre arkadaşları "Avukatınız geldi" denilerek savcı, özel harekatçı polisleri ve daha önce görmedikleri avukatlar zorla görüştürüldü. Savcı ve özel harekat polislerinin tutsakları çapraz sorguya aldığı öğrenildi.

Siper, annesi Saadet Siper ile yaptığı haftalık telefon görüşmesinde yaşananları anlattı.

'KİMDEN TALİMAT ALIYORSUNUZ'
Ömer Siper annesi ile yaptığı telefon görüşmesinde, "Neden açlık grevine girdiği", "Açlık grevi için kimlerden talimat aldığı" şeklinde sorular yöneltildiğini söyledi.

Sorulara cevap vermeyen oğlu Ömer Siper'in savcı ve özel harekat polisleri tarafından tehdit edildiğini aktaran Saadet Siper, "Neden çocuklarımıza bu yaşatılıyor" dedi.

Siper, hapishanelerde baskıların her geçen gün arttığını ancak Konya Hapishanesi'nde baskıların had safhada olduğunu belirterek, tutsak yakınları başta olmak üzere herkese duyarlılık çağrısı yaptı.