20 Eylül 2024 Cuma

Erdoğan'ın Maltepe iddiası: 500 kişi yok

Erdoğan, Esenyurt'ta düzenlediği mitingde Maltepe mitingine katılan milyonları görmezden gelerek, "5 milyon kişi dediler 500 kişi yok" şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Esenyurt'taki mitinginde aynı saatlerde CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin mitingine kaç kişinin katıldığına ilişkin olarak 'sayıyı' verdi. Erdoğan konuşmasında mitinge katılan kişi sayısıyla ilgili olarak, "Bakın, bay Muharrem boş meydanda konuşuyor. 5 milyon kişi dediler, 500 kişi yok!" dedi
 
Erdoğan, "Tüm Türkiye'ye şu anda ekranları başındaki milletime sesleniyorum. Oradaki güvenlik ekiplerine söylediğiniz anda buna müdahale eder. Milletime AK Parti'ye gönül verenlere sesleniyorum sakın ha rehavete kapılmak yok. Bütün arkadaşlarınızı, akrabalarınızı alın sandığa götürün. Buradaki rehavet Allah muhafaza bizi zora sokar. Sakın.. Çok daha farklı olan reform niteliğindeki Türkiye inşallah bu sistemle uçuşa geçecek. Muassır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkacak. Bu farklı sistemle inşallah diğerlerinin akıllarına bile gelmeyeni gerçekleştireceğiz. 5 milyon kişi dediler 500 kişi yok" diye konuştu.