4 Ekim 2024 Cuma

Erdoğan'dan gıda fiyatlarında yüksek artış itirafı

Ekonomik krizin yükünü emekçilerin sırtına yükleyen AKP hükümetinin Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıda fiyatlarında yüksek artış olduğunu itiraf etti. Erdoğan, meyve, sebze, bakliyat ve et fiyatlarının fahiş düzeye ulaştığını kabul etti, esnafa ağır ceza tehdidinde bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, her hafta olduğu gibi bu hafta da Cuma namazı çıkışında açıklama yaptı. Erdoğan, gıda fiyatlarında fahiş düzeyde artış olduğunu itiraf etti.

Ekonomik krizin yükünü emekçilerin, yoksulların sırtına yükleyen AKP hükümeti, TÜİK'e gerçekdışı enflasyon rakamları açıklatırken, Erdoğan, krizin boyutunu ortaya seren açıklamalar yaptı. Erdoğan, gıda fiyatlarındaki artışın sorumlusunun esnaf olduğunu söyleyerek, AKP'nin ekonomi politikalarını aklamaya çalışırken, gıda fiyatlarındaki artışı gizleyemedi.

Erdoğan açıklamasında, sebze, meyve, bakliyat, kırmızı ve beyaz et fiyatlarında artış olduğunu söyledi. Erdoğan açıklamasıyla krizin boyutlarını ortaya koyarken, TÜİK, düşük enflasyon rakamları açıklamaya devam ediyor.

TÜİK'e göre Aralık ayında enflasyon yüzde 1,25 arttı. TÜİK yıllık enflasyonu 14.60 olarak açıkladı. Gerçek enflasyon rakamlarını ise EnaGrup açıkladı. Aralık ayında enflasyonun yüzde 4,08 oranında arttığını açıklayan EnaGrup, yıllık enflasyonun yüzde 36,72 olduğunu duyurmuştu.

'GEÇİNEMİYORUZ' EYLEMLERİ İKTİDARI ADIM ATMAYA ZORLUYOR 
Restoran, kafe ve barların kapatılması nedeniyle esnaf ve çalışanların 'geçinemiyor' eylemleri iktidarı adım atmaya zorluyor. Erdoğan bugünkü açıklamasında, "Restoranlarla ilgili, bütün bu açık mekanlarla ilgili bazı ekonomik gelişmeleri de göz önüne alarak adımlar atmaya ister istemez gayret ettik. Ve bu konuda şu anda lokantalarımızı vesaire biraz gözetleme gibi bir düşüncemiz var" dedi.