19 Eylül 2024 Perşembe

Erdoğan'dan 'bozkurt' selamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin'de kitleyi ülkücü faşistlerin "bozkurt" işareti ile selamladı. Erdoğan'ın "Afrin'e girdik giriyoruz" açıklaması ise "Kobane düştü düşüyor" sözlerini hatırlattı.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Mersin İl Kongresine katıldı.
 
Kongre öncesi salonun önünde bekleyenlere hitap eden Erdoğan, kitleyi "bozkurt" işareti ile selamladı.
 
Daha önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, teşkilatı genel merkezin belirlediği işaretlerin dışında işaret kullanılmaması yönünde uyardığı kulis bilgisi olarak konuşulmuştu. Bu uyarı, Efrin işgal harekatına katılan askerlerin "Rabialı bozkurt" işaretlerinden sonra gündeme gelmişti.
 
Erdoğan, konuşması sırasında "Reis bizi Afrin'e götür" sloganları üzerine "Sefer görev emri geldiği zaman önce ben sonra hep beraber gideceğiz. Çünkü biz şehadete inanıyoruz" ifadesini kullandı.
 
Erdoğan, "Afrin'e doğru ilerliyoruz. Burada terör koridoru oluşturmak istediler buna müsaade etmeyeceğiz, yanlış yapıyorsunuz dedik. Bunlar Türkü, TSK'yı bilmiyorlar. Güvenlik güçlerimiz hep birlikte onlara gereğini yapmaya başladı. Afrin alındığı andan itibaren sahiplerine teslim edilecek. Oranın sahipleri kimse, onlara teslim edilecek" dedi.
 
3 GÜNLÜK İŞTİ
 
Erdoğan, kongrede yaptığı konuşmada ise YPG/YPJ ve Efrin halkının direnişini karşısında ilerleyemediklerini söylemedi, "3 günlük işti, 3 günlük. Ama biz çok hassasız" ifadesini kullandı.
 
Erdoğan, ekledi: "İnşallah Afrin'e girdik giriyoruz."
 
Cumhurbaşkanı, IŞİD çetelerinin Kobane'ye yönelik saldırıları sırasında da "Kobane düştü düşüyor" demiş, ancak IŞİD çeteleri Kobane'de yenildiği gibi YPG/YPJ savaşçıları tarafından Rakka dahil diğer birçok bölgeden de temizlenmişti.