4 Ekim 2024 Cuma

Erdoğan: Yeni bir Anayasa için harekete geçebiliriz

Yeni bir Anayasa için harekete geçebileceklerini belirten Erdoğan, pandemi kısıtlamalarına dair ise "15 Şubat'ta köy okulları açılacak, 8 ve 12'inci sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim öğretim kurumlarında eğitimin 1 Mart'ta başlaması için çalışma yapılacak" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından basın toplantısı düsenledi.

'YENİ ANAYASA İÇİN HAREKETE GEÇEBİLİRİZ'
Ekonomi ve hukuk reform paketlerini yakında paylaşacaklarını söyleyen Erdoğan, "Cumhur İttifakı'ndaki ortağımızla yeni Anaysa konusunda görüş birliğine varırsak kamuoyuyla paylaşacağız. Yeni bir Anayasa tartışma vakti geldi. Yasamanın alanı ile ilgili konularla ilgili Meclis, idari alanda Cumhurbaşkanlığımızda gereken müşahhas adımları atmaya başlayacağız. Ne kadar değiştirirsek değiştirelim Anayasa'nın ruhuna dercedilen darbe ve vesayet izini silmek mümkün olmuyor. Milletin göz önünde ve onun temsilcilerin tamamın katılımıyla şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmesi, ortaya çıkan metnin mutlaka milletin takdirine sunulması gerekmektedir. Önümüzdeki yeni dönemde yeni anayasa için harekete geçebiliriz" dedi.

ÇÖPTEN YİYECEK ÇIKARANLARI YOK SAYDI
İnsanların çöpten yiyecek topladığına dair basına yansıyan görüntüleri reddeden Erdoğan, "Bay Kemal, öyle gidip de çöp konteynırlarının içerisinden aldatmak suretiyle vatandaşlarımızı aç, açık, sefil gibi spekülasyonlarla sen bu milleti aldatamayacaksın. Zaten böyle söyledikçe bak partin de dağılmaya başladı" diye belirtti. Yürüttükleri ekonomi politikalarının olumlu etkilerini makroekonomik verilerine yansıdığını ileri süren Erdoğan, "Öncü göstergeler 2020 yılını yüzde 1'in üzerinde bir büyümeyle kapatabileceğimizi gösteriyor" ifadelerini kullandı.

KÖY OKULLARI 15 ŞUBAT'TA AÇILACAK
Erdoğan, toplantıda kısıtlamalara dair alınan kararları ise şöyle açıkladı:

🔸Köy okullarında 15 Şubat'ta yüz yüze eğitime başlama kararı aldık. Ancak vaka artışı halinde geriye dönülecek.
🔹8 ve 12'inci sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim öğretim kurumlarında eğitimin 1 Mart'ta başlaması için çalışma yapılacak. 1 Mart'tan itibaren il bazında eğitimin kademeli olarak başlaması için çalışmalar yürüteceğiz.
🔸Vaka sayısının düşüşüne göre esnaflara yönelik kısıtlamalar için gerekli takvimin başlatılmasını hazırlıyoruz.