2 Ekim 2024 Çarşamba

Erdoğan salgının yayılmasında yine halkı suçladı: İşi tekrar sıkmak durumundayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı çıkışında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, halkı koronavirüs salgınına karşı tedbirlere uymamakla suçladı "Mecburen işi tekrar sıkmak durumundayız" dedi.

Erdoğan, "Halkımız kurallara uymadı. Biz biraz gevşetince Ankara ve İstanbul başta olmak üzere bir anda koronavirüs vaka sayılarının yükselmeye başladığını gördük. Mecburen işi tekrar sıkmak durumundayız. Bilim Kurulu tedbirleri artırmak durumunda. Bunları keyfimizden yapmıyoruz. Sadece halkımıza olan duyarlılığımızdandır" dedi.

Erdoğan aşı çalışmalarına ilişkin ise, "Yılbaşından sonra bazı olumlu sinyaller alacağımızı görüyoruz" iddiasında bulundu. 

Yunanistan ile yaşanan gerilime değinen Erdoğan, "Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüşme konusunda sıkıntımız yok. Neyi görüşeceğiz, hangi çerçevede görüşeceğiz, asıl olan budur" diye konuştu.
 
Bakım çalışması bittikten sonra Oruç Reis gemisinin tekrar görevine döneceğini de aktaran Erdoğan, "Oruç Reis'i bakım için limana çektiysek bunun da bir anlamı var" dedi.