4 Ekim 2024 Cuma

Erdoğan LGBTİ+'ları hedef aldı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir kez daha LGBTİ+'ları hedef aldı. "Gençliğimizi LGBT gençliği değil, tarihten gelen bu milletin o şanlı tarihindeki gençlik olarak geleceğe taşıyacağız" sözleriyle LGBTİ+'ları hedef gösteren Erdoğan, AKP gençliğinin "kırılan, dökülen o kalpleri ayağa kaldıran"lar olduğunu iddia etti.

Partisinin Adana, Antalya, Bursa ve Muğla il kongrelerine canlı bağlantıyla katılan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, LGBTİ+'ları hedef aldı.

Erdoğan, "İnşallah gençliğimizi LGBT gençliği değil, tarihten gelen bu milletin o şanlı tarihindeki gençlik olarak geleceğe taşıyacağız. İşte siz bilgisayarların klavyelerinde olan gençliksiniz, LGBT gençliği değil. Siz kıran döken gençlik değil, tam aksine kırılan dökülen o kalpleri ayağa kaldıran gençlersiniz" sözleriyle, LGBTİ+'lara saldırdı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde Erdoğan'ın atadığı kayyum rektöre karşı süren direnişte öğrencileri ve LGBTİ+'ları hedef gösteren Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleylan Soylu'nun talimatıyla 2 öğrenci tutuklanmış, 2 öğrenci hakkında ev hapsi kararı verilmişti.

Erdoğan'ın bu konuşmasını takip eden saatlerde de Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin eylemine polis saldırarak onlarca öğrenciyi işkence yaparak gözaltına aldı.