20 Eylül 2024 Cuma

Erdoğan Berlin'e indi ilk protesto gazetecilerden

Almanya'ya giden Erdoğan'ı ilk protesto gazetecilerden geldi. Erdoğan "Erdoğan Berlin'e iniyor, gazeteciler de cezaevinde" pankartıyla karşılandı.
New York'ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katıldıktan sonra 29 Eylül'e kadar bir dizi temaslarda bulunmak üzere Almanya'ya geçen AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Berlin Tegel havalimanına indi.
 
İLK PROTESTO GAZETECİLERDEN
 
Erdoğan'ın havalimanına inmesiyle protestolar başladı. Erdoğan'ı ilk protesto Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) gerçekleştirdi. Bir kamyonun arkasına "Erdoğan Berlin'e iniyor, gazeteciler de cezaevinde" pankartını asan gazeteciler, AKP iktidarının basına yönelik baskılarına dikkat çektiler.
 
Erdoğan daha sonra polis ablukası altında iki gün boyunca kalacağı Brandenburg Kapısı (Brandenburger Tor) yakınındaki Adlon otele geçti. Erdoğan'ın geçtiği bütün caddelerde keskin nişancı polisler çatılarda konuşlanması dikkat çekti.
 
İLK TOPLANTI YANDAŞLARIYLA
 
Bir süre otelde kalacak Erdoğan'ın öğleden sonra ya otelin konferans salonunda ya da Türk Büyükelçiliği'nde AKP'nin Almanya'da bulunan kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek.
 
BÜYÜK PROTESTO YARIN 
 
Erdoğan'ın yarın akşam Cumhurbaşkanlığı sarayında ağırlandığı saatlerde "Erdogan Not Welcome(Hoş gelmedin Erdoğan)" platformu tarafından Berlin kent merkezindeki "Potsdamer Platz" meydanında kitlesel protesto gösterisi düzenlenecek. Binlerce kişinin katılmasının beklendiği protesto yürüyüşü saat 16.00'da başlayacak.