4 Ekim 2024 Cuma

Erdoğan akademisyenleri hedef aldı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilerden sonra Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyum rektöre direnen akademisyenleri hedef aldı. Gezi direnişi kabusları görmeye başlayan Erdoğan'ın hedefinde HDP ve dün Kadıköy'de kuruluşunu ilan eden Birleşik Mücadele Güçleri de vardı. 

Boğaziçi direnişinin toplumsal sahiplenişini durduramayan AKP-MHP-Ergenekon ittifakı, direnişte önemli yer tutan akademisyenleri hedef aldı. İstanbul Üsküdar'da Cuma namazı çıkışında açıklama yapan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kayyum rektör Melih Bulu'ya karşı eylem yapan akademisyenleri hedef aldı.

Gazeteci olduğunu söyleyen bir kişi Erdoğan'a "Sayın Cumhurbaşkanım İstanbul ve Türkiye'nin gündem başlıklarından biri Boğaziçi'ndeki olaylar. Olaylar esnasında gösterilere katılan ve destek veren bazı akademisyenler tespit edildi. Aralarında Osman Kavala'nın karısı da var. Hendek operasyonları devam ederken TSK'nin aleyhinde bildiri imzalayan akademisyenler de var. Boğaziçi olaylarını nasıl yorumluyorsunuz? Size göre bir öğrenci olayı mı" sorusunu yönelterek, barış akademisyenlerini hedef aldı.

Yandaş medyanın sorusunu yanıtlayan Erdoğan'ın hedefinde hem kayyum rektör Melih Bulu'ya karşı eylem yapan akademisyenler, hem de HDP ve Birleşik Mücadele Güçleri vardı.

Boğaziçi direnişinin öğrencilerle alakası olmadığını iddia eden Erdoğan, "Bu işin başını maalesef hem siyasetin bir boyutu çekiyor ki dün akşam işte görüyorsunuz dağdan beslenenlerin, yani HDP'nin Kadıköy'de yapmış olduğu çağrı ve oradaki gösteriler bunun çok açık, net ifadesidir. Aynı şekilde ana muhalefet partisinin başının bu işteki üstlendiği görev yine ortadadır. Bütün bunlarla beraber tabii ortak hareket ettikleri akademisyenler de bu işin içinde maalesef yer alıyor" şeklinde yanıt verdi.

Kayyum rektörü kendisinin atadığını söyleyen Erdoğan, "Akademisyenlerin içerisinde bunu kabullenmeyenler de var. Ama akademisyenlerin içerisinde bu işe teşne olanlar da var" diye konuştu. Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu savunan Erdoğan, kayyum rektör Melih Bulu'nun rektörlük görevine uygun kişi olduğunu açıklamaya çalıştı.

BOĞAZİÇİ AKADEMİSYENİ AYŞE BUĞRA'YI HEDEF GÖSTERDİ
Erdoğan'ın yandaş gazetecinin yönlendirici sorusu üzerine, Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden Ayşe Buğra'yı hedef gösterdi. Erdoğan şunları söyledi: "Yani aynı zihniyet, biliyorsunuz şu Osman Kavala denilen, bu ülkede Soros'un adeta şubesi olan, temsilcisi olan kişinin karısı da yine aynı şekilde Boğaziçi Üniversitesi'nde bu provokatörlerin içerisinde yer alan bir kadındır."

Boğaziçi Üniversitesi direnişinde uygulanan polis şiddetine Amerika ve Avrupa Birliği'nden gelen tepkiye de değinen Erdoğan, "Benim ülkemde şu anda böyle bir sıkıntı yok, biz huzurluyuz. Biz rahatız. Ama şu anda bunlar, bizim de huzurumuzu kaçırmanın gayreti içerisindeler" dedi.

ERDOĞAN YİNE GEZİ KABUSU GÖRÜYOR
Boğaziçi Üniversitesi'nde başlayarak, toplumsal kesimlere yayılan direnişi polis şiddeti, gözaltı, tutuklama, ev hapsiyle durduramayan iktidarın temsilcisi Erdoğan, "Bu işi bir daha Gezi olaylarıyla aynı yere getiremeyecekler. Onun içinde bütün Emniyet teşkilatımız her türlü adımını kararlılıkla atıyor" diyerek, polis şiddetini savundu.

Üniversite içinde bir şey olmadığını savunan Erdoğan, bir sonraki cümlesinde kendisini yalanladı, "Ama yani siz kalkıp da rektörün odasını işgale yeltenirseniz ona da hoş geldin demezler."