7 Ekim 2024 Pazartesi

Erdem Sarıyer son yolculuğuna uğurlandı

Bir dönem ETHA ve Atılım gazetesinde çalışan halen Ceylan Yayınları emekçilerinden Erdem Sarıyer, Feriköy Mezarlığı'ndan yapılan cenaze töreniyle sonsuzluğa uğurlandı.

Bir dönem ajansımız ve Atılım gazetesinde çalışan halen Ceylan Yayınları emekçilerinden Erdem Sarıyer yoldaşımız bu sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Uzun süredir yoğun bakım ünitesinde Covid-19 tedavisi gören Erdem Sarıyer yoldaşın cenazesi bugün Feriköy Mezarlığı'ndan sonsuzluğa uğurlandı.

Cenaze törenine Erdem Sarıyer'in ailesi, ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, Partizan, TDİ, Alınteri, Mücadele Birliği, SGDF, SKM üyeleri ve ETHA emekçileri katıldı.

Törende konuşan ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ebru Yiğit, cenazede yaptığı konuşmada, "Erdem'in fotoğrafına baktığımda şahsına münhasır bir insan görüyorum. Çalışma hayatı, hayatla kurduğu ilişki, devrimci mücadele ile kurduğu ilişki, yoldaşlarıyla kurduğu ilişki hepsi kendi tarzındaydı. Bir buçuk yıl Etkin Haber Ajansı'nda beraber çalıştık. Ona baktığımda çok şey söyleyebilirim. Erdem'i şuan düşündüğümde her türlü soruna, her türlü çıkmaza, her türlü zaafa, her türlü handikapa, her türlü güzel özelliğine rağmen mücadelede, devrimde, sosyalizmde yoldaşlarıyla birlikte yan yana yürümekte ısrar eden bir insan görüyorum. Mücadelemizde adını yaşatacağız" dedi.

Mücadele Birliği adına konuşan Serpil Ünal ise "Bizim işimiz renklidir, hareketlidir. Ama biz onu hep sakin ve sessizliğiyle biliriz. Erdem'e seslendiğimiz zaman güzel bir tebessümle elini kaldırıp selam verirdi. Tartışmalarımızda bile kısa cevaplar veren ya da onaylayan ve kısa cümlelerle fikrini söyleyen, sürekli işiyle meşgul bir arkadaşımızdı. Mücadele içerisindeki bir arkadaşımız, kendisinin de mücadele ettiği kapitalizmin ürettiği Covid-19 yüzünden kaybettik. Erdem adına çalışmaya, sahalarda olmaya, gerçekleri emekçilere ulaştırmaya devam edeceğiz. Anısı mücadelemizde yaşayacak" diye belirtti.

Partizan adına konuşan Deniz Akbıyık da "Toprağa düşen her yoldaş, mücadelemize ışık tutan yoldaşlardır. Toprağa verdiğimiz her yoldaş içimizde bir yıldız olarak kalır. Erdem yoldaşın anısı mücadelemizde yaşayacak" diye kaydetti.