5 Ekim 2024 Cumartesi

Erdal Balcı katledilişinin 27. yılında anıldı

Polis tarafından katledilen Erdal Balcı, 27. yılında vurulduğu yerde ve mezarı başında anıldı.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) kuruluş kampanyasını yürütürken katledilen Erdal Balcı, şehit edilmesinin 27. yıldönümünde anıldı.

Balcı ilk olarak, Maltepe'de katledildiği Esenkent geçidinde anıldı. Saygı duruşunun ardından, Balcı'nın katledildiği yere karanfiller bırakıldı. Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP) tarafından yapılan anmada yapılan konuşmada, Erdal Balcı'yı anmanın önemine değinilerek, "Ölümsüzleştiği Kasım ayının bizim için ölümsüzleri andığımız, onların hayatlarını öğrendiğimiz, kendimizi sorguladığımız, onlara özeleştiri verdiğimiz bir ay olarak kabul ediyoruz" denildi.

Erdal Balcı'nın genç bir boyacı ustası ve ailesinin geçim yükünü omuzladığı kaydedilen konuşmada, "Erdal yoldaş, bulunduğu her alanda öne atılmış, aldığı bütün görevleri layığıyla yerine getirmiştir. Maltepe civarında ailelerin büyük saygısını kazanmış bir yoldaşımızdır" diye belirtti. Erdal Balcı'yı katledenler hakkında soruşturma açılmadığı ifade edilen konuşmada, "Aradan geçen bunca yıla rağmen katillerinin bulunmasını ve bu yargısız infazın aydınlatılmasını istiyoruz" denildi.

Üstgeçitteki anma sonrası polis, anmaya katılanlara GBT kontrolü yaptı.

Balcı, Başıbüyük Mezarlığı'ndaki mezarı başında da anıldı. Mezarlığa bırakılan karanfillerin ardından saygı duruşunda bulunuldu. ÖTSP adına yapılan konuşmada ise "Biz onlar gibi yaşamak, onlar gibi olmak, onları da aşan bir pratik sergilemek zorundayız. Bugün faşizmi yenilgiye uğratmak için mutlaka onları aşan bir pratik faaliyete ihtiyaç var. Onların gösterdiği yolda, onların ideallerine bağlılığımızı ancak bu şekilde ifade edebiliriz. Onlar gibi yaşamaya, onların ideallerini sürdürmeye söz veriyoruz" diye belirtildi.

Anma "Erdal Balcı ölümsüzdür" sloganıyla sona erdi.