20 Eylül 2024 Cuma

Enternasyonalist savaşçı Eva Maria anıldı

Enternasyonal savaşçı Eva Maria Steigeir için Almanya'da düzenlenen etkinlikte fizik öğrencisiyken Hambach Ormanı için yürüttüğü mücadeleden, YJA Star saflarına katılana ve ölümsüzleşene kadar yaşamının örnek olduğu belirtildi. Anmada, devrim şehitlerinin mücadelesinin süreceği kaydedildi.

İşgalci Türk devletinin 2019 yılında Güney Kürdistan'a yönelik saldırısında şehit düşen enternasyonalist savaşçı Eva Maria Steiger (Elefteria Hambi), Almanya'nın Neu-Ulm kentinde anıldı. İşçi Gençlik Kültür Derneğinde gerçekleşen etkinlik salonu şehitlerin fotoğraflarıyla donatıldı.

YJJA Star savaşçısı Eva Maria Steiger'in mücadele hayatından kesitler aktarılan bir sinevizyon gösterildi.

Ardından Kürt kadın hareketi adına konuşma yapıldı. Steiger ile aynı coğrafyada mücadele eden kadınların anıldığı konuşmada, Eva Maria Steiger'in mücadele hayatı şöyle anlatıldı: "Eva Maria Steiger fizik okurken Hambach Ormanı üzerindeki ekolojik savaşa karşı mücadeleye karar verdi. Bir süre işgal altındaki ormanlık alanda yaşadı ve böylece tahliyenin ve ormansızlaşmanın önlenmesine yardımcı oldu. Özgür bir yaşam arayışını derinleştiren radikal fikirlerle tanıştı. Kürt özgürlük hareketini bu şekilde tanıdı ve Türk devletinin soykırım politikalarına karşı büyük bir öfke duydu."

Feminist örgüt Birlikte Mücadele de kısa bir konuşma yaptı ve şunları söyledi: "Elefteria, Kürdistan'daki kadın devriminin başarılarında umut ve perspektif gören ve onlardan öğrenmek için yola çıkan çok sayıda kadını temsil ediyor."

Daha sonra Hambach Ormanı işgalini anlatan eser seslendirildi. Anma, Eva Maria Steiger başta olmak üzere devrim şehitlerinin mücadelesini yükseltme çağrısıyla sona erdi.