21 Eylül 2024 Cumartesi

Enerji işçilerinin direnişi 14. gününde: Kazanan biz olacağız

Enerji-Sen üyesi FEDAŞ işçilerinin direnişi 14. güne evrildi. Patronun direnişi kırmak için her türlü kirli oyununa direnişi yükselterek yanıt veren enerji işçileri, "Bu mücadeleyi kazanan enerji işçileri olacak" dedi.

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (FEDAŞ) her türlü kirli yolu deneyerek yıldırmaya çalıştığı Enerji-Sen üyesi enerji işçileri, patrona yanıtı direnişi yükselterek veriyor. Mahkum edilmek istendikleri açlık ve sefalet ücretine, her gün ölümle burun buruna geldikleri kölece çalışma koşullarına 14 gündür direnen enerji işçileri, hiçbir baskının kendilerini yıldıramayacağının altını çizdi.

DERSİM HALKI EMEK VE ONUR MÜCADELESİNDEN YANA OLDU
FEDAŞ işçilerin acil işlere müdahalesini engellemek için işçilerin elinden araçların anahtarlarını almış, direnen işçiler inisiyatif alarak acil işlere kendi imkanlarıyla müdahale etmişti. Öte yandan dun trafolar polisler tarafından tutularak, işçilerin hırsızlık yapacağı izlenimi yaratılmak istenmişti. Patronun işçilerle karşı karşıya getirmek istediği Dersim halkı, safını işçilerin emek ve onur mücadelesinden yana belirleyerek dayanışmasını göstermişti.

'BU MÜCADELENİN KAZANANI ENERJİ İŞÇİLERİ OLACAK'
Sabahın erken saatlerinde FEDAŞ önünde bir araya gelen enerji işçileri bir kez daha direneceklerinin altını çizdi. Enerji-Sen Genel Sekreteri Emin Atsız, "Bizi duymazdan gelenler bilsin, her gün ama her gün istediğiniz kadar mesaj atın. İşçi arkadaşlarımızı korkutmaya, sindirmeye çalışın. Ama buradaki gücü, kararlılığı siz de görüyorsunuz. Tekrar yeniliyoruz, bizi ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışmayın. Buradaki enerji işçileri bu hak mücadelesinde sonuna kadar mücadeleye devam edecek. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Çünkü biz biliyoruz biz sindikçe biz geri çekildikçe baskı da artıyor, zulüm de artıyor. Ama ne zaman ki mücadele etmeye başladığımızda o zaman işler değişiyor. Herkes bilsin, bu mücadele kazanana kadar devam edecek. Bu mücadelenin kazananı da buradaki enerji işçileri olacak" dedi.

İşçiler açıklamanın ardından eylemlerini başlattı.

DİRENİŞTEKİ İŞÇİLERDEN HALK ZİYARETİ
FEDAŞ önünde direniş sürerken, bir kısım işçi de esnaf ziyaretlerinde bulunarak neden direndiklerini anlatıyor. Patronların Dersim halkıyla karşı karşıya getirmek istediği işçilere halk, "Hakkınızı arıyorsunuz, arayacaksınız" dedi.

Durumlarını aktaran işçiler, işlere müdahalelerin engellendiğini, elektrik kesimlerinden kendilerinin sorumlu olmadığını ve 12 bin liraya çalışmaya zorlandıklarını söyledi.