21 Eylül 2024 Cumartesi

Enerji işçileri 11 gündür direniyor: Onurlu mücadelemizi asla kıramayacaklar

"Kimse haklılığımızdan şüphe etmesin" diyen enerji işçileri direnişlerini 11. güne taşıdı. Enerji işçileri, kendilerine ölümü gösterip sıtmaya razı etmek isteyen, alın terini sömürerek karlarına kar katan ancak kendilerine sefalet ücretlerine mahkum etmeye çalışan patronlara direneceklerinin altını çizdi.

Enerji-Sen üyesi Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (FEDAŞ) işçilerinin dayatılan sefalet ücretleri ve her gün ölümle burun buruna geldikleri kölece çalışma koşullarına direnişi 11. gününde.

İşçiler bugün de direnişlerini, "Direne direne kazanacağız", "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları ve alkışlarla başlattı.

Söz alan Enerji-Sen Genel Sekreteri Emin Atsız, 11 gündür yürüttükleri mücadelenin haklılığına vurgu yaptı. "Bu ekmek mücadelesi bu onur mücadelesi, çocuklarımızın mücadelesi. Ölmemek için verdiğimiz bir mücadele" diyen Atsız, bu nedenle iradelerinin asla kırılmayacağını kazananın enerji işçilerinin olacağını söyledi.

Gereksiz maliyet görülmediği için alınmayan işçi güvenliği ve önlemleri nedeniyle katledildiklerini vurgulayan Atsız, henüz ayın 19'u olmasına rağmen 4 enerji işçisinin iş cinayetinde yaşamını yitirdiğini hatırlattı. İki gün önce elektrik akımına kapılarak katledilen enerji işçisi Musa Kaplan'ı hatırlatan Atsız, Kaplan'ın eylem alanına astıkları fotoğrafları işaret etti. Atsız şöyle devam etti: "25 yaşındaki çocuğu kaybettik Trabzon'da. İşverenin üzerimize kurduğu baskı, eksik eleman, mobbingler, tacizler...Bize ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar, 14 bin lira gibi bir parayla çalıştırmaya çalışıyor."

Atsız'ın konuşması slogan ve alkışlarla karşılanırken işçilerin direnişi türkü ve halaylarla sürüyor.